Σόιμπλε: «Ο καθένας να λύσει τα προβλήματα του μόνος του»

Σόιμπλε: «Ο καθένας να λύσει τα προβλήματα του μόνος του» Να λύσει ο καθένας τα δικά του προβλήματα και τότε θα ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο…
γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό SWR, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οκ Σόιμπλε σε ερώτηση σχετικά με το υπέρογκο χρέος της Γερμανίας που φτάνει τα 2 τρις, είπε ότι η χώρα είναι σε καλό δρόμο για τη μείωση των ελλειμμάτων, κάτι που ενσωμάτωσε στο σύνταγμα της. «Αν κάνουν το ίδιο όλες οι χώρες της Ευρώπης και ειδικά οι χώρες της ευρωζώνης, τότε θα ξεπεραστεί η κρίση. Αλλά αυτός είναι ο απαραίτητος δρόμος. Ο καθένας πρέπει λύσει τα δικά του προβλήματα. Κι εμείς έχουμε προβλήματα αλλά τα λύνουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά σε δημοσιεύματα και εκτιμήσεις για ήττα της Γερμανίας στις Βρυξέλλες ο κ. Σόιμπλε αντέκρουσε αυτές τις απόψεις λέγοντας: «Θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να πανικοβαλλόμαστε από όσα γράφονται ευκαιριακά σε ιταλικές, μερικές φορές και σε γερμανικές εφημερίδες». Εξήγησε ότι ο ίδιος θα περιέγραφε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ως «Μάριο + Αγκελα = ένα βήμα μπροστά για την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *