Κάποια στιγμή;

Ο Παντελής Καψής υπήρξε επί σειρά ετών ένας αξιοπρεπής και κατηρτισμένος δημοσιογράφος, που σήκωσε με θέρμη τη σκυτάλη του «βαρέως ονόματος» που του είχε κληρονομήσει ο πατέρας του, πολιτικός και δημοσιογράφος Γιάννης Καψής.

Δεν ήταν μάλιστα εύκολο να….
διατηρήσει την επαγγελματική ψυχραιμία του στο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη, ειδικά μετά την απώλεια του Χρήστου Λαμπράκη, μαζί με τον οποίο έσβησε και το φως στο πλέον παρεμβατικό Συγκρότημα ΜΜΕ στη χώρα.

Σήμερα ωστόσο, ως… ημι-πολιτικός, από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μιας μεταβατικού χαρακτήρα κυβέρνησης, και ενός μη-πολιτικού πρωθυπουργού, ο Παντελής Καψής βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής.

Σε αντίθεση μάλιστα με ό, τι θα περίμενε κανείς, από έναν δημόσιο παράγοντα με τη δική του εμπειρία και καλλιέργεια, δεν παραλείπει να δίνει αφορμές για να εισπράξει… επιθέσεις. Όπως για παράδειγμα με όσα είπε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Εκεί, χαρακτήρισε αυτονόητες τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με το… χάδι της αξιολόγησης, περιέγραψε ως απόλυτα φυσιολογική συνέπεια τη λήψη πρόσθετων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων το καλοκαίρι, και προέβλεψε ότι «κάποια στιγμή το 2013, η οικονομία θα πάρει μπροστά».

Κάποια στιγμή; Τόσο… συγκεκριμένος; Μήπως ο Παντελής Καψής θα έπρεπε να θυμηθεί πως θα αντιμετώπιζε ο ίδιος έναν συντάκτη του «Βήματος» ή των «Νέων», ο οποίος για ένα τόσο κρίσιμο θέμα θα μιλούσε στο ρεπορτάζ του τόσο αόριστα.

Προφανώς και η μετάλλαξη του δημοσιογράφου σε πολιτικό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα περίμενε ωστόσο κανείς το δημοσιογραφικό αισθητήριο και η αντιληπτική ικανότητα των πραγμάτων και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας να μην γνωρίζει την ήττα. Τόσο εκκωφαντικά, και τόσο σύντομα.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *