Να ΄ναι καλά ο Αλέξης!!!

Παρακολουθούσα στο δελτίο ειδήσεων την εξής σκηνή: εκπαιδευτικοί είναι συγκεντρωμένοι στην εθνική οδό έξω από τη Λάρισα. Κάποιος φωνάζει από την «ντουντούκα» και οι άλλοι απαντούν. Γίνεται ο εξής διάλογος: Αντέχουμε; Ναιαιαι! Θα τους….
σπάσουμε τον τσαμπουκά; Ναιαιαι!

Ακούω γενικώς στα δελτία ειδήσεων πολλούς να στέλνουν προειδοποιήσεις επί προειδοποιήσεων προς την κυβέρνηση. «Να μην τολμήσει τούτο…», «να κάνει το άλλο…», «να προχωρήσει σ’ αυτό…». Το ύφος, ο τόνος, είναι συχνά πιο αποκαλυπτικός από το περιεχόμενο…

Ακούω όλα αυτά ­ για την ανατροπή της κυβέρνησης στους δρόμους, για τα μικρά έστω επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με όσους μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας… ­ και αναρωτιέμαι ποιο είναι το αντικείμενο: τα αιτήματα ή ο τσαμπουκάς; Ο τελευταίος τηλεθεατής αυτής της χώρας γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε αυτό το κράτος, αλλά αγνοεί παντελώς (ή έχει ξεχάσει…) για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να συντηρηθεί το ίδιο το σύστημα που μας χρεοκόπησε!

Μια σύγκρουση για τον τσαμπουκά που εξελίσσεται ευλόγως σε αναμέτρηση μαγκιάς. Δεν υπάρχει δίκιο ή άδικο, ορθό ή λάθος, θεμιτό ή αθέμιτο… Υπάρχει απλώς ο πιο μάγκας που θα σπάσει τον τσαμπουκά του λιγότερο μάγκα. Και όλα αυτά ενώπιον ακροατηρίου, ενώπιον πολυπληθούς τηλεοπτικού κοινού που καθισμένο στις πολυθρόνες του μετράει τους πόντους.

Οι 30-50 σχολικοί φύλακες έκλεισαν το κέντρο της Αθήνας; Μαγκιά τους!  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει κερί στα αυτιά. Χρειάστηκε να τους δει ο Πρωθυπουργός εκτός προγράμματος για να σωθεί η κατάσταση και να μην εκτραχυνθεί το κλίμα.

Τι σημαίνει; Πολλοί λένε ότι είναι σαφές πως η κυβέρνηση κινδυνεύει να μείνει από λάστιχο! Ας πρόσεχε…

Τσαμπουκάς, λοιπόν, και μαγκιά… Για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι η μεγαλύτερη ευλογία που έδωσε ο Θεός στον Σαμαρά δεν είναι οι φίλοι του αλλά οι αντίπαλοί του.

Αλέξης και πάλι Αλέξης! Ξέρετε τι είναι να αναδείξεις τον Σαμαρά σε φρουρό της νομιμότητας και ανάχωμα κατά της εκτροπής; Μεγάλο, τεράστιο δώρο! Ανέλπιστο! Και δύσκολο…

Οι άνθρωποι που μετέτρεψαν την κοινωνική αναμέτρηση λόγω μνημονίου σε μάχη τσαμπουκά θα πρέπει αφεύκτως να αναγορευθούν επίτιμα μέλη του Μαξίμου και εξ απονομής υπαρχηγοί του Σταμάτη και του Λαζαρίδη.

Ο λόγος είναι απλός. Όλοι μπορούν να κατανοήσουν τα αιτήματα των ναυτεργατών, των αγροτών, των εκπαιδευτικών… Πολλά είναι δίκαια, άλλα λιγότερο, εν πάση περιπτώσει είναι αντικείμενο συζήτησης, συμπάθειας, ίσως αποδοχής. Με μια στοιχειώδη ευαισθησία μπορείς να τα συμμεριστείς, να καταλάβεις τη λογική τους. Όταν, όμως, το πράγμα φτάσει στον τσαμπουκά, δεν υπάρχουν περιθώρια: είσαι με τη δημοκρατική νομιμότητα, με την κυβέρνηση…

Και γιατί ο λόγος είναι τόσο απλός; Επειδή ο κάθε πολίτης γνωρίζει ότι από την Ελλάδα δεν λείπουν ούτε οι αγρότες, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι συνδικαλιστές. Δεν υπάρχει έλλειμμα ούτε αιτημάτων ούτε διεκδικήσεων… Δεν απουσιάζουν ούτε οι επιτροπές ούτε οι τσαμπουκάδες… Κυβέρνηση λείπει και κράτος… Και ο μέσος πολίτης θα συνταχθεί τελικώς με το σπανιότερο αγαθό, με αυτό που στερείται, με αυτό που κυρίως χρειάζεται.  Την κυβέρνηση

Γι’ αυτό οι κινητοποιήσεις επιτελούν εθνικό έργο: πάντα έρχονται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να πιστοποιηθεί αν ο τόπος απέκτησε κυβέρνηση και αν ο τόπος θέλει να έχει κυβέρνηση…

Τσαμπουκάδες, δόξα τω Θεώ, έχουμε να φάνε κι οι κότες. Αν τελικώς καταφέραμε να αποκτήσουμε και υπουργούς, τότε ο Τσίπρας μπορεί να παραμείνει καιρό στο…Άγιο Όρος που θα επισκεφθεί προσεχώς, στα πλαίσια του πολιτικού αναχωρητισμού.

Εάν η κυβέρνηση δεν σοβαρευτεί και δεν δουλέψει, τότε θα πούνε και οι δεξιοί… ευλογημένος ο ερχόμενος και θα βγουν να υποδεχθούν με βάγια τον Τσίπρα, άσχετα αν πολύ γρήγορα θα τον σταυρώσουν, διότι θα καταλάβουν το ψέμα!

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *