Χωρίς ΓΣΕΕ ο διάλογος για το εργασιακό


Αρχίζει την Δευτέρα ο διάλογος του Υπουργείου Ερασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση στα εργασιακά, χωρίς όμως τη ΓΣΕΕ η οποία έχει απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το επιτρεπόμενο όριο απολύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις το οποίο πρόκειται να αυξηθεί από το 2% στο 4% για όσες απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους.

Το άλλο μεγάλο θέμα που θα……
βρεθεί επίσης υπό διαπραγμάτευση είναι το ύψος της αποζημίωσης όσων εργαζόμενων απολύονται από την εργασία τους και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει το ύψος και τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη διατήρηση του σημερινού ύψους των αποζημιώσεων, αλλά το ποσό να χορηγείται σε 6 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Υπό κατάργηση είναι και το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, και οι νέοι όροι θα καθοριστούν κατά την διαπραγμάτευση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *