ΝΔ: παιχνίδια και λαϊκισμός με την ασφάλεια των γενοσήμων – Από τον Γιαννόπουλο στον Γεωργιάδη

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2012, η ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της δια στόματος του τότε υπευθύνου του τομέα υγείας της γαλάζιας παράταξης κ. Αθ. Γιαννόπουλου, χτυπούσε τις παρακάτω καμπάνες για τη δημόσια υγεία, σχετικά με τους ελλιπείς ελέγχους όσο αφορά το «κύκλωμα» των γενοσήμων:..

«Η αντικατάσταση των αυθεντικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από αντίγραφα (γενόσημα) προϋποθέτει συνεχή επιτήρηση του συστήματος παραγωγής και συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους. Όταν αυτοί οι όροι δεν καλύπτονται, όπως αυτό συμβαίνει σε χώρες όπως η Ελλάδα, το κύκλωμα των γενοσήμων, πέρα από μηχανισμός απάτης και πλουτισμού επιτηδείων, αποβαίνει και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Και αυτό φαίνεται να το αγνοεί ο κ. Λοβέρδος και το επιτελείο των ειδικών συμβούλων του».

Κάποιος που θα διαβάσει αυτή την ανακοίνωση θα καταλάβει τα εξής:

1) Η Ελλάδα είναι υποσαχάρια χώρα, χωρίς ελέγχους στον τομέα του φαρμάκου. Άρα μέχρι τη στιγμή που η ΝΔ γράφει αυτή την ανακοίνωση, εξυπακούεται πως η Δημόσια υγεία κατακλύζεται από φάρμακα βόμβες.. και η ΝΔ αρκείται ως υπεύθυνο κόμμα εξουσίας να στέλνει απλά ένα δελτίο τύπου, χωρίς να καταγγέλλει ούτε την ανυπαρξία ελέγχων, ούτε τα κυκλώματα των γενοσήμων!
2) Να υποθέσει κανείς πως στο πλαίσιο του λαϊκισμού μόνο κατά τα χρόνια της ΝΔ (2004-2009) είχαμε ασφαλή φάρμακα. Ομοίως την τριετία του Μητσοτάκη κ.ο.κ.
Ακόμη τον Φεβρουάριο του 2012, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η ΝΔ δεν συμμετέχει με υπουργό Υγείας, αλλά με υφυπουργό, τον κ. Βαρτζόπουλο. Τον στενότατο συνεργάτη του κ. Σαμαρά. Άρα ο κ. Βαρτζόπουλος και κατ επέκταση ο κ. Σαμαράς, αδυνατούν να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, και «αναγκάζονται» να κάνουν αντιπολίτευση στον ίδιο τους το εαυτό, με την παραπάνω ανακοίνωση.
3) Ο τότε υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος είναι ένας τόσο «κακός και μοχθηρός» άνθρωπος, όπως και οι σύμβουλοί του και παρόλο που ο κ. Σαμαράς του έχει ορίσει τοποτηρητή τον στενό του συνεργάτη ως υφυπουργό, καταφέρνει ο τότε υπουργός υγείας, να φέρει στην Ελλάδα το κύκλωμα των γενοσήμων, σε ένα διαλυμένο από ελέγχους, κράτος..

Όλα αυτά όμως με τη ΝΔ στην τρι-δικομματική κυβέρνηση και ειδικά με γαλάζιο υπουργό υγείας, από τον Ιούλιο του 2012, ως δια μαγείας, δεν υφίστανται.

Η πρόσφατη πολιτική ιστορία λοιπόν λέει, πως ο τέως υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος, παρέλαβε από τον κ. Λοβέρδο, το «διαλυμένο» από φαρμακευτικούς ελέγχους κράτος και το «κύκλωμα» των γενοσήμων (κατά τον κ. Γιαννόπουλο), και συνέχισε ακριβώς την ίδια πολιτική.
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, παραλαμβάνει το ίδιο ακριβώς «πακέτο» από τον κ. Λυκουρέντζο, και σε διάφορες αναφορές του, για το θέμα των γενοσήμων, ενδεικτικά δηλώνει..

Στις 18 Οκτωβρίου 2013 στην ερώτηση δημοσιογράφου «.. υπάρχει έλεγχος στα γενόσημα κύριε Υπουργέ;» απαντά ο κος Γεωργιάδης:

«Έλεγχος στα γενόσημα υπάρχει και σε εμάς και μη το επαναλαμβάνουμε δημοσίως αυτό το πράγμα που λέτε και να σας πω γιατί είναι πολύ κακό να το κάνουμε. Δίνουμε την εικόνα της χώρα μας ως μία τριτοκοσμική χώρα.»

Και συνεχίζει ο υπουργός υγείας:

«Οι Πρόεδροι του ΕΟΦ με έχουν διαβεβαιώσει και εγγράφως ότι οι έλεγχοι διενεργούνται κανονικά, ότι τα εργαστήρια του ΕΟΦ λειτουργούνε κανονικά, ότι τα εργαστήρια του ΕΟΦ είναι πιστοποιημένα και ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει και γίνονται, δεν δείχνουν μεγαλύτερη διαφορά σε αλλοιωμένα αποτελέσματα μεταξύ γενοσήμων και on patent φαρμάκων.»

Και σε επιμονή του δημοσιογράφου για τους ελέγχους των γενοσήμων ο υπουργός κ. Γεωργιάδης τονίζει:

«Αυτά όλα είναι παραμύθια. Αυτά τα λένε άνθρωποι που ή δεν ξέρουν τι θα πει γενόσημο φάρμακο ή εξυπηρετούν συμφέροντα. Εδώ πάρα πολλά χρόνια σπαταλούσαμε χρήματα ουσιαστικά ελληνικού λαού εκεί που δεν πρέπει. Δεν είναι οι άλλοι λαοί που έχουν 70% γενόσημο και 80% γενόσημο από άλλα κύτταρα φτιαγμένοι. Τα ίδια κύτταρα με εμάς έχουν, τις ίδιες ασθένειες με εμάς έχουν, τα ίδια φάρμακα με εμάς παίρνουν. Λοιπόν, σε αυτό θέλω να είμαστε συγκεκριμένοι.»

Σε άλλη δήλωσή του ο υπουργός υγείας, συγκεκριμένα μετά τη συνάντησή του με την Τρόικα (23 Σεπτεμβρίου 2013) ο κ. Γεωργιάδης τονίζει:

«Είμαστε σε συζήτηση μαζί τους (Τρόικα), για την παρουσίαση ίσως και την άλλη εβδομάδα μιας συνολικά νέας στρατηγικής. Για εμάς είναι εθνικός στόχος να ανέβει η διείσδυση των γενοσήμων στο 60% και τους εξηγήσαμε ότι βιαζόμαστε πιο πολύ από αυτούς. Έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Έλληνα από ό,τι για την τρόικα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.»

Πλείστες ακόμη οι δηλώσεις του νυν υπουργού υγείας περί της ασφάλειας της πολιτικής γενοσήμων και των ασφαλών ελέγχων περί αυτών.

Να υποθέσουμε λοιπόν πως οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Γεωργιάδης, παρέλαβαν υπουργείο με επαρκείς ελέγχους για τη δημόσια υγεία και ορθή πολιτική περί γενοσήμων, από τον κ. Λοβέρδο. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε μερικούς μήνες αποκατέστησαν μία κατεστραμμένη χώρα στο επίπεδο της ασφάλειας των φαρμάκων, που λειτουργεί με τους κανόνες της ΕΕ και επιτηρείται από την ΕΕ, και την έφτιαξαν η ΝΔ και οι δύο υπουργοί της. Μία ΝΔ που ήδη συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου..

Άρα σύμφωνα με τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι όποιος μιλάει για πλημμελή έλεγχο των γενοσήμων, εξυπηρετεί συμφέροντα, να υποθέσουμε, πως ο κ. Γιαννόπουλος ο προ ενός έτους τομεάρχης υγείας της ΝΔ αλλά και η επίσημη ΝΔ εξυπηρετούσε συμφέροντα;
Και τότε ο τότε υφυπουργός υγείας ο κ. Βαρτζόπουλος (που δεν είχε βγάλει καμία ανακοίνωση για τα γενόσημα) ήταν ο μόνος ακέραιος σύμφωνα με τις δηλώσεις Γεωργιάδη, αφού είχε προϊστάμενό του τον κ. Λοβέρδο, του όποίου σήμερα την πολιτική έχει υιοθετήσει πλήρως η ΝΔ;

Αλαλούμ;; Όχι!

Το θέμα με τα γενόσημα είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Η ΝΔ όσο συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου με το γνωστό ρητό «στηρίζουμε δεν κυβερνούμε» και πάντα για το καλό του τόπου (αχ αυτός ο τόπος..) και παρότι στελέχωνε την κυβέρνηση με υπουργούς και υφυπουργούς, θεώρησε σωστό να λαϊκίσει παίζοντας με το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας γύρω από τα φάρμακα. Κι έτσι ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 η Ελλάδα ήταν μία τριτοκοσμική χώρα κατά τη ΝΔ, και το κύκλωμα γενοσήμων ένας μηχανισμός απάτης και πλουτισμού επιτηδείων, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ξάφνου.. το 2013, τα γενόσημα είναι σωτήρια για τη χώρα.
Άλλο ένα κομμάτι στο παζλ..Σήμερα, ο «γαλάζιος» κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έχει αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και δηλώνει την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και για μία ακόμη φορά καταγγέλλει την επικινδυνότητα των γενοσήμων και επιτίθεται κατά του κ. Γεωργιάδη και σαφώς κατά της ΝΔ.

Και φρεσκάροντας τη μνήμη για το μαύρο 2012, εκείνο το 2012 των υποσχέσεων και των πολιτικών γυμναστικών επιδείξεων να θυμίσουμε:
Ήταν τότε, το 2012 που η ΝΔ είχε κάνει την κυβίστηση για το μνημόνιο και αρνιόταν το «γεγονός» πως μπορεί και πρέπει να κυβερνήσει με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ (γράψε αλληθωρισμό).
Ήταν τότε, το 2012 που η ΝΔ είχε κορώνα στον προεκλογικό της λόγο, την εξεταστική για το μνημόνιο (γράψε κυβίστηση).
Ήταν τότε, το 2012 που ο κ. Βενιζέλος ήταν ομοίως υπεύθυνος με τον κ. Τζοχατζόπουλο για τα υποβρύχια (γράψε κυβίστηση).
Ήταν τότε, το 2012 που η μη εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ των πλουσίων Ελλήνων, ήταν σκάνδαλο (γράψε αράχνιασμα). Και ενώ οι φόροι και τα χαράτσια στον απλό πολίτη επιβάλλονται και απαιτούνται με λύσσα.

Έτσι, η ΝΔ, το 2012, δεν δίστασε ακόμη κι όταν είχε διορισμένο υφυπουργό στην Υγεία να «καταγγείλει» τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ για να τρομάξει την Ελληνική κοινωνία (έτσι για πλάκα;), για κάτι που μετά από μερικούς μήνες θα γινόταν πεδίο μεγάλης πολιτικής διαμάχης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και όπου η ΝΔ με όπλο το γενόσημο του Λοβέρδου, θα ερχόταν να ρίξει τις τιμές στην αγορά. Σήμερα η ΝΔ έχει ως «εθνικό στόχο» κατά δήλωση του κ. Γεωργιάδη να φτάσουν τα γενόσημα το 60% της αγοράς.

Ακόμη με την εμμονή του στην επικινδυνότητα των γενοσήμων και το σχετικό κύκλωμα, ο κ. Γιαννόπουλος, χτίζει(;) τη δική του πολιτική ανεξαρτησία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.. χωρίς φυσικά να καταγγέλλει ονομαστικά τίποτα. αν ξέρει κάτι ας το πει και να μην μας τρομάζει. Αρκετά μας τρόμαξε το 2012.. Και χρειάστηκε ο κ. Γεωργιάδης για να μας καθησυχάσει..

Έλα τι είπες;; Έχεις καμία απορία;;

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *