Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ

Του Νίκου Τζιόπα


Οι  μαθητικές παρελάσεις αποτελούν ένα μόνο μέρος των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι. Σίγουρα όμως είναι οι πιο εντυπωσιακές και οι πιο…
ενοχλητικές για την αριστερή θολοκουλτούρα, η οποία «ξεχνάει» ότι τα καθεστώτα τα οποία αυτοί θαυμάζουν, διοργανώνουν τις πιο φανταχτερές και εντυπωσιακές παρελάσεις.
Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι «πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται παρελάσεις» ή ότι αποτελούν «φασιστικά κατάλοιπα», την στιγμή που μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι σχεδόν παντού στον κόσμο γίνονται παρελάσεις και όχι μόνο σε κομμουνιστικές χώρες της Ασίας ή «σοσιαλίζουσες» δημοκρατίες της Κεντρικής Αμερικής (τις οποίες επίσης θαυμάζουν). Αναφέρω το παράδειγμα της δημοκρατικότατης Ωκεανίας (Αυστραλία- Ν. Ζηλανδία) όπου στις 25 Απριλίου τιμούν την ημέρα ANZAC: Στις 25 Απριλίου 1915 το Σώμα του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδικού Στρατού (ANZAC) αποβιβάστηκε στη Χερσόνησο της Καλλίπολης στην Τουρκία και σηματοδότησε την έναρξη μιας εκστρατείας που διήρκεσε οκτώ μήνες και οδήγησε στο θάνατο περίπου 25.000 άντρες. Η μέρα γιορτάζεται με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις, με στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες μάλιστα ξεκινούν από τα χαράματα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ
Στην πραγματικότητα τα επιχειρήματα των δυνάμεων της θολοκουλτούρας (αριστερά, κεντροαριστερά και τμήμα της λεγόμενης κεντροδεξιάς) εναντίον των παρελάσεων είναι μετέωρα, γελοία και παραπλανητικά. Κι αυτό ο ελληνικός λαός το καταλαβαίνει και όχι μόνο είναι υπέρ των παρελάσεων στην συντριπτική του πλειοψηφία αλλά και με υπερηφάνια καμαρώνει τη νεολαία μας να συμμετέχει σε αυτές. Και καταλαβαίνει ότι οι παρελάσεις δεν είναι  «φασιστικά κατάλοιπα» αλλά εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους αγώνες του έθνους (του ελληνικού λαού διαχρονικά) για την ελευθερία του.
Παρακολουθώντας την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013 στην πόλη μου (Λαμία), διαπίστωσα την αποτυχία των πολέμιων των παρελάσεων μια και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Ένας κόσμος που ξεχύθηκε στους δρόμους και με εθνικό παλμό χειροκρότησε τους μικρούς μαθητές και τον στρατό μας ανεμίζοντας γαλανόλευκες σημαίες,  με σεβασμό στην ιερότητα της ημέρας.

ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ
Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις ανά την ελληνική επικράτεια, η ημέρα αμαυρώθηκε είτε από τους «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Θεσσαλονίκη),  είτε από τα μπλουζάκια των μαθητών εναντίον των μεταλλείων χρυσού (Σκουριές), είτε από σημαία με τον Τσε Γκεβάρα (Φρέναρος- Κύπρος), είτε από τις «σιδηρόφρακτες» παρελάσεις της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πλέον καμία αντιστοίχιση στην ελληνική κοινωνία. Οι δηλώσεις Κουράκη, Πάγκαλου αλλά και το «μοντελίστικο» ντύσιμο των μαθητριών και μερικών δασκάλων ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.
Όλες αυτές οι πρακτικές μιας μειοψηφίας (κι σε αυτήν περιλαμβάνω και την κυβέρνηση) πρέπει να καταγγελθούν στον ελληνικό λαό με σοβαρότητα και συστηματικότητα ώστε να μην θίγεται η αίγλη των εθνικών εορτών αλλά και το αίσθημα του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει τον πατριωτισμό στο αίμα του και το δείχνει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *