Η κατάντια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Όλες οι μεγάλες ομάδες και ειδικά ο Ολυμπιακός έχουν να παινεύονται ότι διαθέτουν τμήματα για όλα τα σπορ. Τμήματα που πρωταγωνιστούν σε άνδρες και γυναίκες. Φέτος όμως ο ερασιτέχνης …..
Ολυμπιακός βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, με τα τμήματα που μέχρι πέρυσι λειτουργούσαν άψογα και έφερναν μόνο χαρές στο σύλλογο, φέτος να καταρρέουν.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το βόλεϊ.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν το Σούπερ Καπ απέναντι στον αιώνιο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μία νίκη και τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές συνθέτουν την εικόνα μιας ομάδας χωρίς κίνητρο που δεν της λείπει το έμψυχο υλικό, ούτε η υποστήριξη από τους οπαδούς.

Το πρόβλημα είναι καθαρά διοικητικό αφού ο ερασιτέχνης έχει μείνει ακέφαλος και καταχρεωμένος.

Τα ίδια συμβαίνουν και στο πόλο. Οι οφειλές προς τους αθλητές έχουν φτάσει τα 800 χιλιάδες ευρώ με τη διοίκηση του ερασιτέχνη να εξαναγκάζεται σε παραίτηση ύστερα από λαϊκή απαίτηση-τελεσίγραφο. Τουλάχιστον τα αποτελέσματα στο πόλο είναι θετικά αφού η ομάδα έχει πετύχει το 2/2 στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ένα ακόμα τμήμα που έχει επηρεαστεί από τα τεκταινόμενα στη διοίκηση του ερασιτέχνη είναι το πινγκ-πονγκ.

Εκεί που ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστούσε καταλαμβάνοντας πέρυσι τη δεύτερη θέση, φέτος βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 ήττες σε 5 αγωνιστικές θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον υποβιβασμό…

Η εικόνα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα είναι μαύρη και αυτό είναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε διεξοδικά στο μέλλον. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί δικαιολογία για συλλόγους όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Αν και αυτά τα σωματεία δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά, χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταθεί κανείς.

Καλύτερα να ανασταλούν όλα τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις από το να γίνονται εις βάρος των αθλητών.

Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι γιατί δεν φρόντισαν να μειώσουν οι διοικούντες τους προϋπολογισμούς, να κάνουν περικοπές σε έμψυχο δυναμικό για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Απ’ ό,τι φαίνεται ενώ έχουμε επαγγελματίες αθλητές μας λείπουν οι επαγγελματίες στις διοικήσεις των σωματείων, αυτοί που θα βρουν χορηγούς, θα κατεβάσουν ιδέες και θα εφαρμόσουν καινοτομίες ώστε να βρεθούν λύσεις.

WWW.SPORTSECRETS.GR

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Στον Ολυμπιακό ας φρόντιζαν να μην τρώγανε τα λεφτά των μελών πρώτα και μετά να διαμαρτύρονται. όταν το 2007 χρέωσαν την εφηβική ομάδα βόλει με 55.000 ευρω, όπως φαινόταν στην αναλυτική κατάσταση που έστειλαν στα μέλη, όταν η πραγματική οικονομική κατάσταση ήταν 0 ΕΥΡΩ, τότε τι να πούμε. Γι αυτό λοιπόν να μη διαμαρτύρονται που οι Ολυμπιακοί δε γράφονται μέλη/

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *