Σωκράτεια… περιγραφή της Ελληνικής Κυβέρνησης

Mου φάνηκε ότι αυτός ο άνδρας φαινόταν σοφός και σε πολλούς άλλους ανθρώπους και προπάντων στον εαυτό του, ενώ δεν ήταν.

Και έπειτα προσπαθούσα να του αποδείξω ότι νόμιζε πως ήταν σοφός, ενώ δεν ήταν. Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως με αντιπάθησε και αυτός και πολλοί από τους παρόντες.
Εγώ λοιπόν καθώς έφευγα σκεφτόμουν ότι:…….
“Απ’ αυτόν τον άνθρωπο εγώ είμαι σοφότερος. Γιατί, όπως φαίνεται, κανένας από τους δυο μας δεν γνωρίζει τίποτα σπουδαίο. Αλλά αυτός νομίζει ότι γνωρίζει ενώ δεν γνωρίζει. Εγώ όμως, δεν γνωρίζω βέβαια τίποτα, αλλά ούτε και νομίζω ότι γνωρίζω.

Φαίνεται ότι από εκείνον, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαι λίγο σοφότερος, γιατί εκείνα που δεν γνωρίζω δεν νομίζω ότι τα γνωρίζω». Μετά πήγα σε κάποιον άλλον, από εκείνους που θεωρούνται σοφότεροι απ’ αυτόν, και κατάλαβα ότι συμβαίνει και μ’ αυτόν ακριβώς το ίδιο.
Το είπε…: Σωκράτης
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, τώρα που ετοιμάζονται καινούρια σχήματα, κόμματα, αποκόμματα αριστερών και φιλελευθέρων (μπλιαχ!) και λύσεις σοφών εγκεφάλων παγκόσμιας αναγνωρίσεως και αποδοχής.

Τ.Κ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Εάν υπήρχε και τώρα ένας Σωκράτης, που θα προσπαθούσε να μας πεί το πόσο αλαζόνες και αδιάφοροι είμαστε, την ίδια τύχη με τον αρχαίο θα είχε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
    ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ,ΟΧΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ.
    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
    ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Να το θυμάστε αυτό, όταν απαιτείτε προτάσεις και λύσεις από τους σχολιαστές.
    Κανένας μας δεν μπορεί να έχει τις απαντήσεις, αλλιώς δε θα έγραφε εδώ, θα έγραφε βιβλίο. Μέσα από το διάλογο συνειδητοποιούμε και μαθαίνουμε τις διαστάσεις των προβλημάτων, οι λύσεις γίνονται εμφανείς όταν όλοι μαζί φτάσουμε σε πλήρη κατανόηση του προβλήματος.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    απο την απολογια του, αυτο το βιβλιο(απολογια Σωκρατους, του Πλατωνως)πρεπει να το εχουμε σαν ευαγγελιο ειναι το καλυτερο φαρμακο για την αλαζονια απο την οποἰα πασχουμε οι περισοτεροι Ελληνες-ξερολες

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *