ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)


Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, ο «κάθε κατεργάρης πηγαίνει στο μπάγκο του», εκτός και αν «έχει τινάξει τη μπάγκα –του Χρηματιστηρίου, «Χ.Α.Α» -στον αέρα»…

Κάτι που παραθεωρεί το «περί δικαίου αίσθημα» (Λεπτομέρεια).

Ευτυχώς όμως που αποκαταστάθηκε η τιμή/υπόληψη δεκάδων ανθρώπων που κακώς (;) κάκιστα κατηγορήθηκαν και (δια)σύρθηκαν σε δικαστικές περιπέτειες ως υπεύθυνοι /συμμέτοχοι στην υπόθεση του «Χ.Α.Α». (…..Αν είναι δυνατόν!).

Βέβαια, οι άσχετοι, βάφτισαν –κομψά;-τη μεγαλύτερη κομπίνα /απάτη/ληστεία μετά φόνου συμπολιτών μας: «Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» (Σ.Σ Γιατί όχι και … ευλογία του «Χ.Α.Α»;). Εμπλεκόμενοι –αλληλοδιαδοχικά αλληλοδιαπλεκόμενοι, πολιτικοί, οικονομικοί, μιντιακοί κ.α ανεπίληπτοι υψηλά ιστάμενοι, κατέστρεψαν την οικονομία, επέτυχαν βίαιη ανακατανομή του πλούτου των Ελλήνων, λήστεψαν περιουσίες και οδήγησαν ανθρώπους σε αυτοκτονίες, εγκεφαλικά, εμφράγματα.

Θα μου πείτε: Γνωστά αλλά και … παραγεγραμμένα (!). (Αυτό κι αν είν΄απ’τ’άγραφτα).

Μετά από 13 χρόνια «κυοφορίας» δικαστικής, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν και αποδόθηκαν πάλλευκοι /πάναγνοι στην κοινωνία. Υποχρεώθηκαν όσοι τους κατηγόρησαν να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή.

Πάντως αν ήμουν ένας από εκείνους δεν θα μου αρκούσε η αθώωση μου.

Θα προσέφευγα στη Δικαιοσύνη και θα ζητούσα την καταβολή α π ο ζ η μ ί ω σ η ς χρηματικής για τις ταλαιπωρίες, την ψυχική οδύνη, την προσβολή της προσωπικότητας μου και την οικονομική αιμορραγία (εξαιτίας της πολυετούς δικαστικής μου περιπέτειας).

Θα στρεφόμουν εναντίον αυτών που –ενώ έπαιξαν και έχασαν –κατηγόρησαν εμένα ως μοναδικό υπεύθυνο (!). Λες και αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήταν κάποιοι άλλοι στη θέση μου. Εγώ απλώς –αυθόρμητα, ανθρώπινα και με το αζημίωτο –εκτελούσα εντολές, που έπαιρνα από τα μεγάλα (άφαντα, αόρατα) αφεντικά.

Κοντολογίς: Η αποκατάσταση θα πρέπει να είναι πλήρης.

Το μόνο ενθαρρυντικό /παρήγορο είναι ότι σώθηκαν τα … προσχήματα;

Δεν ταλαιπωρήθηκαν δικαστικά όσοι εκπροσωπούσαν –και τιμούσαν ; -θεσμούς Πρωθυπουργούς, Υπουργικούς, Βουλευτικούς, Επιχειρηματικούς , Μιντιακούς και γενικά πρόσωπα υπεράνω:Υποψίας, Νόμων, Δικαιοσύνης, Δικών και Καταδικών (!).

Επειδή όμως «εδώ πληρώνονται όλα» τελικά, οι παραπάνω τιμωρήθηκαν με ένα ιδιαίτερο σκληρό, ανελέητο τρόπο: Επανεξελέγησαν !!!

Υ.Γ Προς καθ’ύλην Αρμοδίους:

Υπάρχουν μερικά αδιαμφισβήτητα δεδομένα όπως:

1. Απάτη /Κομπίνα/Ληστεία του αιώνα («Χ.Α.Α»)

2. Η Αθωοτική απόφαση εκείνων που κατηγορήθηκαν .

3. Απώλειες περιουσιών και ανθρώπινων ζωών.

Αυτά αποτελούν αδειάσιστα στοιχεία τέλεσης εγκλήματος, με θύματα /πτώματα.

Επομένως κάποιος /κάποιοι το διέπραξαν.

Δεν έχει άραγε το ευνομούμενο (Φερόμενο ως ) Κράτος μας, την υποχρέωση να αναζητήσει –άλλους –ενόχους;

Αν δεν το πράξει (οχυρούμενο πίσω από ασυλία και παραγραφή) τότε φοβούμαι ότι το πρόβλημα μας δεν θα είναι η παραγραφή για τα του «Χ.Α.Α», αλλά η διαγραφή Αξιών, Ήθους , Αρχών, Ισονομίας, Ισοτιμίας, κάθε εννοίας Κράτος Δικαίου.

Η κατάπτωση /καταβαράθρωση του «Χ.Η.Α» (Χρηματιστηρίου» Ηθικών Αξιών) είναι το μείζον.

Το «Χ.Α.Α» αποτελεί το έλασσον.

Στη σχέση δε αιτιότητας, το πρώτο είναι το αίτιο.


Το δεύτερο το αιτιατό / αποτέλεσμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *