Δικαστική προσφυγή για το έργο στις Ξεροκαμάρες της Σητείας

Με αίτηση ακυρώσεως που κατέθεσαν στις14/11/2013, εξήντα έξι (66) κάτοικοι, ιδιοκτήτες ακινήτων και λειτουργοί επαγγελματικών δραστη­ριοτήτων της…
Σητείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητούν τη νομιμότητα του έργου που φέρει τον τίτλο «Ολοκλη­ρωμένες δράσεις για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας δημόσιων χώρων» στις Ξεροκαμάρες, όπως τουλάχιστον αυτό το έργο έχει σχεδιαστεί.
Οι αιτούντες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο συνιστά μία μείζονος σημασία παρέμβαση στο οικιστικό περιβάλλον της Σητείας με σημαντικές παρενέργειες στη συνολική κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, στη νόμιμη άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους καθώς και στη μελλοντική αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους. Υπο­στηρίζεται ότι το εν λόγω έργο μελετήθηκε και σχεδιάσθηκε αν­επαρκώς, χωρίς να έχει ληφθεί ουδεμία πρόνοια για τη διασφάλιση της λειτουργίας των επαγγελματικών καταστημάτων και τη σχέση των ιδιο­κτησιών με την πολεοδομική κατάσταση που de facto θα δημιουργηθεί μετά την εκτέλεσή του.

Ειδικότερα οι αιτούντες υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Σητείας όφειλε να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις ως προς το έργο – κάτι που εμφανώς παρέλειψε –, μολονότι ήταν υποχρεωμένος από την περιβαλλοντική νομοθεσία σε συνδυασμό με τις ισχύουσες Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων και τη λειτουργική κατάταξη του Οδικού Δικτύου που συνδέεται με το συγκεκριμένο έργο.

Στην αίτηση ακυρώσεως προαναγγέλλεται και η άσκηση δικογράφου προσθέτων λόγων για την ανάδειξη και άλλων νομικών πλημμελειών που το κατά τους αιτούντες το έργο εμφανίζει.

Ο δήμαρχος Σητείας ήδη από χθες είχε καλέσει τα τοπικά ΜΜΕ και είχε κάνει σχετικές δηλώσεις όπου επισήμανε τους κινδύνους τόσο για το έργο όσο και για το οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο μας είπε ότι είναι αναφέρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αλλά δεν έχουν ακόμα καταλάβει τη ζημιά που θα προκαλέσουν στο δήμο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *