ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΎΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ…

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ….

Θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Ισλανδίας που θα περιλαμβάνει εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και κάμποσα άλλα μέτρα.

Τις πληροφορίες μεταφέρει ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph, Ambrose Evans-Pritschard ο οποίος επικαλείται πηγές μέσα από το κόμμα. Σύμφωνα με αυτές, τα μέτρα που θα απαιτηθούν θα είναι έλεγχος κεφαλαίων και η δημιουργία μιας φερέγγυας κεντρικής τράπεζας υπό ένα νέο οικονομικό σύστημα. Όσο για το παράλληλο νόμισμα, μπορεί στη θεωρία να φαίνεται λειτουργικό και πιθανό, ωστόσο αυτό το σχέδιο ενδέχεται να μην ακολουθηθεί όσο η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ, επομένως αυτομάτως αυτό μπορεί να σημαίνει την ταχεία υιοθέτηση, από πλευράς της Ελλάδας, ενός άλλου νομίσματος. Τουτέστιν: επιστροφή στη δραχμή.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, αυτά τα εμπιστευτικά πλάνα έχουν πάει από χέρι σε χέρι μέσα στο Σαββατοκύριακο και υποστηρίζονται από 30 βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, όπως και από άλλες σκληροπυρηνικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναφέρει, είναι κατανοητό πως το εθνικινιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ είναι υπέρ της σκλήρυνσης της στάσης προς τους δανειστές – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σχέση με το συγκεκριμένο σχέδιο τόνιζε χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό ξεπερνάει την Αριστερή Πλατφόρμα. Μιλάμε για σοβαρά δεδομένα και νούμερα. Είμαστε τρομοκρατημένοι από την πιθανότητα μιας παράδοσης. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας θα στραγγαλιστούμε μέχρι θανάτου από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *