Επανεκκίνηση της παράταξης επιδιώκει ο Μ. Μπόλαρης

Τις προτάσεις του για την επανεκκίνηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον προγραμματισμό δράσης της για το τρέχον έτος απέστειλε προχθές στα μέλη της ο επικεφαλής του «Μετώπου Ανάπτυξης» Μάρκος Μπόλαρης.

Αυτό είχε αποφασιστεί στην πολύωρη σύσκεψη της παράταξης, η οποία είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα,…
το οποίο είχε τεθεί τότε, επί αυτών των προτάσεων τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης θα διατυπώσουν τις δικές τους παρατηρήσεις, αντιρρήσεις ή και διαφωνίες ώστε να ακολουθήσει η τελική συζήτηση, στο τέλος της οποίας θα γίνει και η κατανομή συγκεκριμένων ρόλων στον καθένα από τους περιφερειακούς συμβούλους.
Στο τρισέλιδο κείμενο του κ. Μπόλαρη περιλαμβάνονται οι θέσεις του για το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο λειτουργεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση καθώς και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της. Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διαπιστώνει ότι έχει επέλθει πλήρης κατάρρευση του δημόσιου τομέα, ότι εξυφαίνονται κινήσεις για την αποδυνάμωση της αποκέντρωσης, ενώ σχολιάζοντας τις λειτουργίες του πρόσφατου πρώτου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος παρατηρεί ότι «το εγχείρημα της ισχυρής περιφερειακής αυτοδιοίκησης εμφανίζεται ορφανό, χωρίς τη στιβαρή πολιτική βούληση που απαιτείται για τη θεσμική ολοκλήρωσή της. Αντίστοιχο έλλειμμα παρουσιάζεται και από την πλευρά των αιρετών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», σημειώνει.

Τέλος η κρατική περιφέρεια
Ο κ. Μπόλαρης προτείνει ως άμεσους στόχους, τους οποίους πρέπει να προωθήσει η παράταξή του, θεσμικές τροποποιήσεις για την ολοκλήρωση του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ζητώντας πρώτα και κύρια την κατάργηση του θεσμού της κρατικής περιφέρειας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην αιρετή. Επίσης, τάσσεται υπέρ του εκσυγχρονισμού και της διαφανούς λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών σε κοινό ηλεκτρονικό σύστημα κ.ά.
Ο επικεφαλής του «Μετώπου Ανάπτυξης» ζητά από τα μέλη της παράταξης «προτάσεις για τον οργανωτικό καταμερισμό της δουλειάς μας ανά θέμα ή ανά ομάδα ζητημάτων, ώστε να αποκεντρωθεί η δουλειά σε κάθε περιφερειακό σύμβουλο».
Η επεξεργασία αυτών των προτάσεων από τα μέλη της παράταξης θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα καθώς, όπως είπε με εμφανώς αιχμηρή διάθεση στη «Θ» ένας εκ των περιφερειακών συμβούλων, «προέχει τώρα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εμείς εξακολουθούμε να ανήκουμε». Πάντως, μια πρώτη συνάντηση των περιφερειακών συμβούλων αναμένεται να γίνει αύριο πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Πηγή: makthes.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *