Ο Τόμσεν, οι «νέοι» και το μαρτύριο του Σισύφου

Εκεί που λες «τέλειωσα», έρχεται ο Τόμσεν και σου λέει: «Τι είπες ότι έκανες;». 

Γράφει ο Τειρεσίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολύ θα ήθελαν η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα να έχει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν ότι θα …..
συνέβαινε, μέχρι τα μέσα του περασμένου μήνα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, τα μηνύματα που παίρνουν, τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Ουάσιγκτον, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι. Εν ολίγοις, αυτό που γίνεται γνωστό τώρα είναι ότι ειδικά ο κ. Πόουλ Τόμσεν μόνο για ταξιδάκι αναψυχής δεν έρχεται τέλη του μηνός στην χώρα μας.

Αντιθέτως, φέρνει μαζί του όλη τη λίστα με τα milestones, που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, στο τέλος εκείνης της αλησμόνητης 9μηνης διαπραγμάτευσης. Και μ’ αυτήν υπό μάλης θα αρχίσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία. Και θα ρωτά: Είχατε πει ότι θα κάνετε αυτό. Το κάνατε; Κι αν δεν το κάνατε, γιατί δεν το κάνατε; Και πότε θα το κάνετε; Κι όλες αυτές τις απίστευτα πιεστικές ερωτήσεις που στην Αθήνα, σχεδόν, έχουν …σιχαθεί να τις ακούν. Ακόμα και στα υπουργεία που θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με άλλους υπουργούς, λόγω ανασχηματισμού, δεν πρόκειται να χαριστούν.

Η περσινή, ανάλογη, εμπειρία, είναι η καλύτερη απόδειξη. Γιατί και πέρυσι – με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ – είχε γίνει ανασχηματισμός, αλλά όταν ήρθε η ώρα, η τρόικα ζητούσε το λογαριασμό από τους νέους υπουργούς, λες και είχε μπροστά της τους …παλιούς. Κατά συνέπεια, και οι τωρινοί “νέοι” ας ετοιμάζονται να περάσουν από την ίδια δοκιμασία, που μοιάζει με το σισύφιο βάσανο. Εκεί που λες “τελείωσα”, έρχεται ο Τόμσεν και σου λέει: “Τι είπες ότι έκανες;”.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *