Συνάντηση Καμμένου με προέδρους Δημ. Ερευνητικών Κέντρων

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τους προέδρους των Δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τον ρόλο των ερευνητικών κέντρων στην ανάπτυξη, καθώς επίσης και για την…
αδικαιολόγητη συγχώνευσή τους, όπως την χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την περικοπή της χρηματοδότησής τους, αλλά και για τον κίνδυνο να μειωθεί το προσωπικό των ερευνητικών κέντρων εξαιτίας των σχεδιαζόμενων συγχωνεύσεων. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε σήμερα και συζητήσαμε με τους επικεφαλής των Ερευνητικών Κέντρων Δημοσίου Δικαίου. Σε μια χώρα, η οποία πλήττεται με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και η οποία έχει σαν λύση την ανάπτυξη, βλέπουμε να συγχωνεύονται ερευνητικά κέντρα τα οποία αποτελούν την ελπίδα για να μπορέσει να δημιουργηθεί ανάπτυξη.

Η λύση λοιπόν για την ανάπτυξη δεν είναι το κλείσιμο των ερευνητικών κέντρων και η συγχώνευσή τους. Είναι η ενίσχυσή τους, προκειμένου να μπορούν νέοι επιστήμονες μαζί με εκείνους που διαθέτουν την εμπειρία, τη γνώση και έχοντας κάνει επιτυχημένες έρευνες στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα, να συνεχίσουν την παράδοση της έρευνας στην πατρίδα μας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε τη διατήρηση των ερευνητικών κέντρων και την ενίσχυση της έρευνας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη». Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία», Φίλιππος Τσαλίδης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *