Το ΠΑΣΟΚ… περιμένει

… πιθανότατα με κομμένη την ανάσα, καθώς της αποψινής κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα προηγηθεί μια ενδεχομένως πιο κρίσιμη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ημερήσια διάταξη του ραντεβού του πρώην πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου περιλαμβάνει τις ….
εξελίξεις στην οικονομία, με το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για το PSI, καθώς και για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Στην πραγματικότητα βέβαια, η συνάντηση αφορά το μέλλον του ΠΑΣΟΚ… και μόνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται στην παρούσα συγκυρία ως ο αδιαμφισβήτητος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου. Έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, έπεται εκείνη της Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ ασκούνται πιέσεις και στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να μην είναι υποψήφιος, ώστε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εκλεγεί χωρίς αντίπαλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη, δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από το πόστο του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς άλλωστε, θέση στην οποία αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του εντός των επόμενων μηνών, εκτιμά ότι θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα διεθνών παρεμβάσεων.

Δεν θέλει ωστόσο να κατηγορηθεί για… απευθείας ανάθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, στην οποία η λαϊκή απήχηση του Κινήματος μοιάζει εξαιρετικά συρρικνωμένη. Και η αποδοκιμασία για τις θέσεις του, περισσεύει.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *