Κινητά ιατρεία για τα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας

Οι συνθήκες παροχής βασικής ιατρικής περίθαλψης στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας είναι σχεδόν ανύπαρκτες και οι δυνατότητες αυτών των κατοίκων να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας δυσχεραίνεται επιπλέον από το γεγονός ότι τα Αγροτικά Ιατρεία υπολειτουργούν και η κατάσταση των υπερήλικων δεν τους επιτρέπει μεταφορά στο πιο κοντινό Νοσοκομείο.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σύμφωνα με…
 πληροφορίες του Prasia.com θα λειτουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί σύντομα με τα ιατρεία να κινούνται ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, παρέχοντας επιτόπια εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και προληπτικής ιατρικής.
Η Κινητές Μονάδες θα είναι εφοδιασμένες με σύγχρονο εξοπλισμό και στελεχωμένες από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό,θα επισκέπτεται κάθε σπίτι στην περιοχή και η ομάδα των γιατρών θα ελέγχει την γενική κατάσταση υγείας ενηλίκων και παιδιών, και θα προσφέρει ιατροφαρμακευτική φροντίδα.Όπου κρίνεται αναγκαίο και σε σοβαρότερες περιπτώσεις θα γίοται παραπομπές στο νοσοκομείο της περιοχής.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ!!! ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΡΕ; ΘΕΣΣΑΛΙΑ; ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΟΥΣΙΑ! ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *