Διπλό μήνυμα στέλνει ο Στουρνάρας

Ρεαλισμό, ευελιξία και κοινό νου ζητεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από όλες τις εμπλεκόμενες…

πλευρές, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τον προσδιορισμό του δημοσιονομικού κενού του 2014 και των νέων μέτρων για το επόμενο έτος.

«Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει ρεαλισμός από όλες τις πλευρές, ευελιξία και κοινός νους», δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας στην «Καθημερινή», στέλνοντας επί της ουσίας διπλό μήνυμα.

Το ένα είναι προς το εσωτερικό, καθώς επίκειται η δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα: Παράγοντες που γνωρίζουν άριστα την προσέγγιση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μεταδίδουν ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα πέραν των ψηφισθέντων και όσων συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, παρά μόνον διαρθρωτικές αλλαγές, όπως αυτές που ήδη προωθεί η κυβέρνηση.

Το δεύτερο προς το εξωτερικό, αφού και η τρόικα θα πρέπει να επανεξετάσει την απαίτησή της για μέτρα 2 – 2,5 δισ. ευρώ.

«Απαιτείται ψυχραιμία από όλους. Και από εμάς και από τους εταίρους μας και κυρίως να εγκύψουν και να δουν την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί. Γεγονός που οι αγορές αναγνωρίζουν» επισημαίνει ο κ, Στουρνάρας, ο οποίος πάντως διατηρεί την αισιοδοξία του ότι «όπως μέχρι σήμερα βρήκαμε λύσεις σε πολύ δυσκολότερα θέματα, έτσι θα γίνει και τώρα».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *