Θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Νέα Μεταπολίτευση.


Ο Παύλος Τσίμας είναι παλιός κομμουνιστής και – ανεξάρτητα από το πώς το έχει εκμεταλλευθεί αυτό – ξέρει τουλάχιστον να «διαβάζει» τις εξελίξεις. «Βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα μιας εποχής πολιτικών αναστατώσεων» είπε στο δελτίο του Mega
«Δεν έχουμε καμία περίπτωση που να παρέμβει το ΔΝΤ και να έμεινε ανέπαφο το πολιτικό σκηνικό. Θα υπάρξουν πολιτικές μεταβολές…».

Ήταν ο μόνος από όσους ακούσαμε σήμερα στα κανάλια που έδειχνε να καταλαβαίνει τι γίνεται.
Το περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς με τον καλύτερο τρόπο στην ομιλία του στην Βουλή: Αισθάνομαι ότι πρέπει να μετρηθούμε με το ΠΑΣΟΚ, όλοι μας» δηλαδή με το γαλαζοπράσινο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που κυριάρχησε στην μεταπολίτευση. «Θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Νέα Μεταπολίτευση. Να ακούσουμε τον κόσμο. Να φύγουμε από ένα πολιτικό σύστημα, που έχει …

… υποταχθεί στον αυτόσυντηρισμό του. Να πούμε ‘’ναι’’ σε μία Αναθεωρητική Βουλή, την οποία θα πρέπει να βάλουμε μπροστά για να περάσουμε τις τομές που σήμερα απαιτεί από εμάς η κοινωνία…»

Στο πλαίσιο αυτό η διαγραφή της Ντόρας αποκτά και μια συμβολική σημασία. Ο Σαμαράς δεν την διέγραψε όταν τον προκαλούσε συνεχώς. Την διέγραψε την στιγμή που κήρυττε την αρχή του πολέμου με το «πολιτικό σύστημα αναδιανομής δανεικών» που «σήμερα χρεοκοπεί».
Αντιθέτως η Ντόρα διάλεξε να φύγει λέγοντας ένα «ναι» στο ΔΝΤ την στιγμή που ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους εναντίον του !.

Αυτό και μόνο υποδεικνύει την πολιτική εμβέλειά της, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει εδώ μέσα.
Τώρα τα γνωστά παπαγαλάκια της προσπαθούν να μεταλλάξουν την πολιτική ανεπάρκεια σε πολιτικό λόγο.
Είπε μεταξύ άλλων ο Πρετεντέρης στο ίδιο κανάλι
«Η δήλωση της Μπακογιάννη είναι ένα κείμενο ουσίας. … Παίρνει ίση απόσταση από τις κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Προσδιορίζει μια πολιτική στάση απέναντι στις εξελίξεις. Αυτά τα σημεία θα τα κρατούσα για το μέλλον»

Δηλαδή, εκτός των προηγουμένων, η Ντόρα τώρα θυμήθηκε να διαφωνήσει με την κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ πήρε αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντάς το στην πιο δύσκολη στιγμή του.
Τι άλλο να πει κανείς….
www.antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *