Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή

Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη…..
σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:

«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι :

«Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων».

Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: «Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.
Σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 60 τόνους χρυσού, 300 τόνους αργυρού και πολλούς τόνους των άλλων προϊόντων.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Η Μονάδα που ανέφερα θα αντλούσε κοιτάσματα από τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Θράκη. Το ΙΓΜΕ ανακάλυψε μεικτά θειούχα στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Λακωνία. Συνεπώς θα ήταν δυνατή η ανέγερση και δεύτερου συγκροτήματος εκτός από αυτό του Στρυμώνα. Αν συνεπώς στα μεταλλεύματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη χώρα και, κατά πληροφορίες, δεν υπάρχουν όλα σε άλλες χώρες της ΕΟΚ, όπως βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, χρώμιο, προστεθούν το ουράνιο και τα μεικτά θειούχα, η Ελλάδα μόνο με τον ορυκτό πλούτο θα είναι στην πρωτοπορία των της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο δεν θα ήταν οδυνηρές και το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος δεν θα απασχολούσε έντονα τρίτους, αλλά και Έλληνες.

Το 1981 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι επαρχιακών Γαλλικών εφημερίδων. Τους κατατόπισα πάνω στο χάρτη του υπουργείου Βορείου Ελλάδας για την Πολιτιστική Ιστορία της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ορυκτό πλούτο τόσο της Βορείου Ελλάδος, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επισημάνθηκε σε ελληνική εφημερίδα, πως οι Γαλλικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι: ΅Η Ελλάδα θα γίνει Μεταλλουργία της Ευρώπης!»
Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257) αναφέρεται:

«Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».

Είναι γεγονός ότι – με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα – η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, Βωξίτης, χρώμιο)».

Αυτά γράφει ο πρώην υπουργός κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και από Μεταλλουργία της Ευρώπης η Ελλάδα κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.

newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

13 Comments

  1. Ανώνυμος

    ψαξτε να βρειτε στην εκπομπη λαβυρινθος απο το κρατικο καναλι ΕΤ3 του πρωην γ.γ. (δεν το συγκρατησα) και νυν ευροβουλευτη κ.Ιωαννη Τσουκαλα κ καθηγητή Φυσικής του ΑΠΘ την δηλωση που εκανε γιατι δεν εχει πραγματοποιηθει η επιτροπη διαχειρησης ενεργειας και αναρτηστε το να δει ο κοσμος τι γινεται η εκπομπη μολις τελειωσε…ειναι το βαθυ Ελληνικο κρατος απο την δολοφονια του Καποδιστρια και μετα που η Ελληνικη χωρα δεν ειναι ελευθερη… οποιος μπορει ας το ανεβασει να ξερουμε γιατι μιλαμε…να δουμε μετα ολους αυτους που μας λενε συνομοσιολογους τι εχουν να πουν…

    Reply
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΣ

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ !
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
    ΜΑΡΤΗΣ ΓΔΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !
    ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ! ΤΟΥΣ ΠΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΑΣΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ -ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ !
    Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Συμφωνω απολυτα με τον 9:16 μ.μ.οτι η Ελλαδα εκτος απο τον ορυκτο πλουτο εχει και πολλους μαλακες που δυστυχως δεν τους κανει εξαγωγη.
    Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΕΤΑΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΥΓΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Πετρελαια,χαλκος,χρυσος,διαμαντια,λιγνιτης,βωξιτης, λευκόλιθος, νικέλιο, χρώμιο,ουράνιο,οσμιο και οτι αλλο ακομη μπορει να φανταστε κανεις.
    Μονο το οσμιο να εκμεταλευομασταν που βρισκεται στα Ιμια θα μας κανανε ΟΛΟΙ υποκλισεις.
    Ενα κιλο οσμιο στοιχιζει οσο εξηντα τονοι χρυσου!
    Το ξανα γραφω..Ενα κιλο οσμιο στοιχιζει οσο εξηντα τονοι χρυσου!
    Να γιατι μας πηρανε τα Ιμια και ευχαριστουσε τους Αμερικανους ο Εβραιομασονας Σημιτης.
    Να γιατι στειλανε και τα παλληκαρια αδιαβαστα
    με το ελικοπτερο.
    ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
    Συν τοις αλλοις καποιοι πρωθυπουργοι σε περιοδο πεινας τους δωριζουνε και καποια δισεκατομυρια λεγοντας οτι φτωχευσανε οι τραπεζες.
    Και τρεξε εσυ πανιβλακα πολιτη να ψηφισεις τους νταβατζηδες που σου τα περνουνε μια ζωη και σε πηδανε δια μεσου των κοματων και της καθε ψευτικης ιδεολογιας που σου προσφερουνε.
    Αν ξυπνησετε θα ειναι αργα..Γιαυτο μην χαλατε την ζαχαρενια σας!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Επισης η Ελλαδα εχει και αντιμονιο,παλλαδιο,ρουβιδιο,τιτανιο και μαλακες ,πολλους μαλακες

    Reply
  5. Ανώνυμος

    8,38δεν ειμαι Χ.α …τους εχω ψηφισει και τους 2 αλλα με τοσα που βλεπουμαι και ακουμαι θα μας αναγκασουν να φερθουμαι ακραια……

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Για τα θέματα αυτά έκανε εκπομπές ο Χαρδαβέλας και παλιότερα, και για τους ψεκασμούς, και για τον Γκιόλβα, αλλά όλοι σχολίαζαν αποκαλώντας τον συνομωσιολόγο. Τώρα;

    Reply
  7. Να προσέχετε όλοι γιατι σας ... βλέπω...

    Εσεις ουτε παλιά ούτε τώρα με βλέπετε

    Και ξέρετε γιατί

    Γιατί εισαστε στον πατο.

    Η λυση ειναι μία και σιγά-σιγά έχετε αρχίσει να τη βλέπετε.

    Το βλέπω ότι την βλέπετε…

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Η Χιλή στήριξε όλη την οικονομία της στις εξορύξεις και στις εξαγωγές χαλκού και σήμερα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσόμενες οικονομίες της Λατ. Αμερικής!! Μόνο από το Χαλκό!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΛΟΙ!…
    ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ…ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ…Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΑΣ…"ΤΡΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ"…
    ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ!!!!!!!
    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ…Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    κ Μαρτη την παροιμια[τωρα γαμα και εσυ χελωνα την ξερεις]θελεται ολοι[300]εκτελεση στο γουδι….Σακης …. Αγρινιο Χ.Α

    Reply
  11. Ζούμπι

    ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΜΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *