Κάποιος να μιλήσει στον… “καταλληλότερο” της καρδιάς μας

Ως γνωστόν, σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν υπάρχει το εύρημα της “πρωθυπουργικής καταλληλότητας” στις δημοσκοπήσεις…
Υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Και δημιουργήθηκε το 2000, όταν ο Κώστας Καραμανλής πέρασε για πρώτη φορά μπροστά από τον Κώστα Σημίτη στη δημοφιλία, και έπρεπε να… βρεθεί κάτι, για να μην αισθάνεται άσχημα ο εμπνευστής της “ισχυρής Ελλάδας”… μακέτο.

Από τότε, ο Κώστας Σημίτης παραμένει “καταλληλότερος” της καρδιάς μας. Δεν είναι φυσικά πλέον πρωθυπουργός. Δεν είναι καν ενεργός πολιτικός. Είναι όμως ο “καταλληλότερος”. Πάντα θα είναι.

Πάρτε για παράδειγμα τη σημερινή παρέμβασή του, πάλι σε ρόλο “πατερούλη” της χώρας. Με το μπλοκάκι. Να δίνει οδηγίες. Παροτρύνσεις. Και φυσικά, να αισθάνεται ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς που ψάχνουν καθρεφτάκια.

Το “σύστημα Σημίτη” βέβαια, επιβίωσε ακόμη και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι πάντα εκεί. Και με την επόμενη κυβέρνηση. Ακόμη και με μια κυβέρνηση… του βουνού.

Ο πολιτικός που πήρε από το χεράκι τον λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, του έδωσε… μανδύα εκσυγχρονισμού, και άνοιξε το δρόμο για την εθνική χρεοκοπία, αξίζει ωστόσο να μνημονεύεται για μια ιστορική ρήση του. Και μάλιστα, χωρίς σαρδάμ.

“Αυτή είναι η Ελλάδα”, είχε πει. Δεν εννοούσε φυσικά ότι… αυτή είναι η Ελλάδα που εξακολουθεί να τον ανέχεται.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *