Ανακούφιση για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Αρκετές αλλαγές ως προς τις εκπτώσεις τόκων στα στεγαστικά δάνεια, έρχονται από το νέο έτος. Δείτε ποιοι θα ωφεληθούν και σε ποια δάνεια θα υπάρξουν ελαφρύνσεις

Μίκα Κοντορούση

Αλλαγές στις εκπτώσεις των τόκων των στεγαστικών δανείων φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2011, ενώ ορατές θα είναι οι ελαφρύνσεις για δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ.
Συγκεκριμένα, οι νέες διατάξεις προβλέπουν:
*Οι τόκοι των…..
στεγαστικών δανείων που καταβάλλονται από το 2010 εκπίπτουν κατά 20% για πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. κ.λπ.
Πιο αναλυτικά, για όσα δάνεια έχουν συναφθεί από τις 1/1/2003 και μετά και μέχρι συνολικού ύψους δανείου 200.000 ευρώ, αφαιρείται από τον φόρο το 20% του ποσού των δεδουλευμένων τόκων που καταβλήθηκαν κατά τη φορολογητέα χρήση. Για κατοικίες που υπερβαίνουν τα 120 τ.μ. αφαιρείται από τον φόρο το 20% των τόκων που αντιστοιχούν στα 120 τ.μ.
Διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για όσα δάνεια έχουν συναφθεί μέχρι 31/12/2002.
*Για συμβάσεις δανείων που έγιναν μέχρι 31/12/1999 εκπίπτει από το εισόδημα το συνολικό ποσό των τόκων στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας, των τόκων δανείων για επισκευή και συντήρηση διατηρητέων κτισμάτων και απαιτείται βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος, όπου να προκύπτει ότι πρόκειται για στεγαστικό δάνειο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, καθώς επίσης να προκύπτει και το ποσό των δεδουλευμένων τόκων που καταβλήθηκαν κατά τη χρήση που αφορά η φορολογική δήλωση.
*Για συμβάσεις στεγαστικών δανείων για απόκτηση Α΄ κατοικίας που έγιναν από 1/1/2000 έως 31/12/2002 εκπίπτει από το εισόδημα το συνολικό ποσό των τόκων για πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  Γιατί Ο Γιωργάκης μοιράζει την Ελλάδα σε Τούρκους κλπ.
  Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
  Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

  Reply
 2. Ανώνυμος

  και το ποσο αποπληρωμης στεγαστικων δανειων θα ειναι πλεον τεκμηριο ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *