«Δεν υπάρχει περίπτωση επιπρόσθετων μέτρων»

Κλειστά επιχείρησε να κρατήσει τα χαρτιά της η κυβερνητική εκπρόσωπος , Σοφία Βούλτεψη, για τις συζητήσεις του ελληνικού κλιμακίου με την τρόικα στο Παρίσι, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Αποκλείεται να λάβουμε νέα μέτρα. Για αυτό το λόγο γίνεται διαπραγμάτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η τρόικα ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή περισσότερο στο μεταρρυθμιστικό κομμάτι και στο πόσο έχουν προχωρήσει οι δεσμεύσεις της χώρας και λιγότερο στο οικονομικό» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στους οικογενειακούς προγραμματισμούς».

«Δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να λέμε τι θα συζητηθεί. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι λάθος να μπαίνουμε σε μία τέτοια διαδικασία» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα το κλιμάκιο των δανειστών. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί για αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση θα πάει στο Παρίσι. Για να συζητήσει. Αλλιώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος να πάει».

Ωστόσο η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επιχείρησε να κατεβάσει τον πήχη ενόψει της επίσκεψης στο Παρίσι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Είναι γνωστό ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Όποιοι λένε το αντίθετο απλά λαϊκίζουν». Παράλληλα επανέφερε τα σενάρια περί Αργεντινής, τονίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση, «ώστε να μην φτάσουμε στα επίπεδα αυτά».

Αναφερόμενη στη ΔΕΘ η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για τυχόν εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ χαρακτήρισε ουτοπικό το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και θα πρέπει να πληρώσει 5 δισ. ευρώ μόνο για μισθούς και συντάξεις, τότε θα δούμε πόσο μπορεί να εφαρμοστεί. Πρέπει από τώρα να βγει και να μιλήσει συγκεκριμένα και όχι με ασάφειες. Όποτε στριμώχνεται από τα νούμερα, θέτει μπροστά διάφορα περί ρήτρας ανάπτυξης. Τι θα είναι αυτό που θα φορολογήσει; Τη μικρή περιουσία, τη μεγάλη; Δεν έχει πει συγκεκριμένα πράγματα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ασάφεια είναι μέρος της προπαγάνδας».

Αναφερόμενη στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη, η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο. «Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *