Τα ‘μάθαν από το ίντερνετ οι Δημοτικοί Αστυνομικοί του Ηρακλείου

Της Κατερίνας Μηναδάκη

Φαίνεται πως … όσα ξέρει το διαδίκτυο, δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι αρμόδιοι! Δεν εξηγείται διαφορετικά πως κανείς δεν…

γνωρίζει τίποτα, επίσημα τουλάχιστον, για τις διαδικασίες και τις υπογραφές αναφορικά με τη μετάταξη των Δημοτικών Υπαλλήλων στα Υπουργεία Δημόσια Τάξης και Δικαιοσύνης. Και μπορεί χθες οι διαδικτυακές ειδήσεις από την Αθήνα να έλεγαν ότι υπεγράφησαν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, για τη μετάταξή τους σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο σε επίπεδο Κρήτης, ο εκπρόσωπος των Δημοτικών Αστυνομικών στο Ηράκλειο Γιάννης Ψαράς ξεκαθάρισε το πρωί σε δηλώσεις του στο Σκάι Κρήτης ότι η μόνη του πηγή ενημέρωσης ήταν αυτές οι αναρτήσεις αφού επίσημα δεν έχουν πάρει τίποτα.
Και εγώ τα διάβασα αλλά καμία άλλη ενημέρωση δεν έχουμε και δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο. Ότι διαβάζουμε από την Αθήνα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, δήλωσε ο κ. Ψαράς χωρίς να έχει τίποτα επίσημο στα χέρια του ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι από το κλείσιμο της Δημοτικής Αστυνομίας και μετά η κατάσταση είναι απελπιστική αφού το κενό της δεν αναπληρώθηκε και ούτε πρόκειται. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ψαρά και με δεδομένα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι θα απορροφηθεί όλος ο κόσμος ωστόσο αν επιμείνουν στα όρια ηλικίας δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής για όλους στα πόστα που θα μπορούν να πάνε. Επίσης υπάρχει πρόβλημα και με τις προϋποθέσεις βάρους και ύψους.
Ο κ. Ψαράς ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε. Η όλη διαδικασία που προτείνουν και διαβάζουμε, εκτιμούμε ότι θα διαρκέσει 40 με 50 μέρες,αν πάνε όλα καλά. Την ίδια στιγμή εμείς προχωράμε κανονικά τη δική μας νομική διαδικασία και έχουμε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να επανέλθει η Δημοτική Αστυνομία. Η υπόθεση μας δεν είναι απλή. Δεν υπάρχει δεδικασμένο αλλά δεν χάνουμε το κουράγιο μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι, σύμφωνα με το in.gr, στις ΚΥΑ , τις οποίες υπέγραψε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop») και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).
Η διαδικασία
Η διαδικασία μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών περιγράφεται ως εξής:

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *