Οι βουλευτές δανείζονται… οι πολίτες ασφυκτιούν

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να εγκρίνει το αίτημα 12 βουλευτών όλων των κομμάτων -πλην ΚΚΕ και Ποταμιού- για χορήγηση άτοκων δανείων, που κυμαίνονται από 7.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ. 

Αυτό, την ώρα που η Βουλή δια μέσου της Προέδρου της Ζ. Κωνσταντοπούλου, αρνήθηκε να καταθέσει τα διαθέσιμα της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως πολλοί άλλοι δημόσιοι φορείς. Σε μία περίοδο που η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού προς τους πολίτες έχει κλείσει, η εν λόγω απόφαση αποτελεί πρόκληση. 
Οι 300, μάλιστα, συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλήθος προνομίων, εκτός βεβαίως από τη διόλου ευκαταφρόνητη μηνιαία βουλευτική αποζημίωση που εισπράττουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Μπαλάφας πρότεινε να καταργηθεί το Ταμείο Αρωγής βουλευτών, πρόταση με την οποία διαφώνησε ο ομόλογός του Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Βουλή θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει όσους νυν και πρώην συναδέλφους τους έχουν ανάγκη. 
Η χορήγηση άτοκων δανείων προς βουλευτές από το Ταμείο Αρωγής δεν είναι, ασφαλώς, νέο προνόμιο, αφού κατά το παρελθόν δεκάδες βουλευτές το έχουν εκμεταλλευτεί. Στη παρούσα, όμως, πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα η διατήρησή του “γεννά” ευλόγως ερωτήματα για την “ευθιξία” των βουλευτών. 
Στο μεταξύ, την απόφαση για την συγκρότηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες πρόκειται να υπογράψει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως η ίδια ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων. Πρόεδρος θα οριστεί η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *