Απολαύστε τον κήπο σας το καλοκαίρι ! – Συμβουλές απο τον γνωστό αρχιτέκτονα τοπίου Γιώργο Βερναρδάκη


Το καλοκαίρι έρχεται και η διάθεση μας ανεβαίνει!

Η ανάγκη να χαρούμε τον ήλιο, την θάλασσα, τον ουρανό ακόμα και τις μαγικές καλοκαιρινές βραδιές μας ωθούν να φτιάχνουμε χώρους όμορφους λειτουργικούς με άνεση, με χρώματα ώστε η φύση να μας υποδέχεται στο σπίτι μας…

Μπορούμε με έναν όμορφο καναπέ και με μια πινελιά μικρή ή μεγάλη απο φυτικό υλικό να αλλάξουμε την διάθεση μας και να δημιουργήσουμε μια μικρή όαση δροσιάς και χαλάρωσης.

Εμείς σαν πρώτο βήμα σας δίνουμε συμβουλές αγοράς για φυτά που έχουν έντονο διακοσμητικό, αρχιτεκτονικό και χρωματικό ενδιαφέρων για τον μήνα Ιούνιο.

Ας δούμε αναλυτικά κάποια είδη:

1.Τα πολυετή αγρωστώδη με έντονο διακοσμητικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, σε πολλά χρώματα, όπως η Stipa, Μίσχανθος, κάρεξ, ιμπεράτα, φεστούκα και πολλά άλλα. Είναι φυτά με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και πολύ οικονομικά!

ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ

ΚΑΡΕΞ


2.Ανθιζουν τον Ιούνιο

Η Αγγελική με λευκό μικρό και αρωματικό άνθος, το Πολύγαλα, που θα συνεχίσει να έχει τα φούξια άνθη του μέχρι και τον Οκτώβριο, τα πολύχρωμα μονοετή Ερωτάκια, η Τουλμπάκια με το μωβ ανθάκι της, η Λεβαντίνη με κίτρινο άνθος, ο Αγάπανθος σε μωβ ή σε λευκό πολύ κομψό και εντυπωσιακό σε μαζικές φυτεύσεις και η Μυρτιά με λευκό αρωματικό άνθος, που ανθίζει από το τέλος Μαΐου.

3. Αν ο κήπος ή το μπαλκόνι βρίσκεται κοντά σε θάλασσα, δοκιμάστε θάμνους όπως η Πικροδάφνη σε όλες της αποχρώσεις της – λευκό, ροζ, φούξια, κόκκινο, κρεμ – και η Λαντάνα με τα πολύχρωμα άνθη της, που θα συνεχίσει να ανθίζει μέχρι και τον Νοέμβριο.


4. Για τους μεσογειακούς κήπους, εκτός από τη Λεβάντα, άνθη σε μωβ και γαλάζιες αποχρώσεις μπορούν να δώσουν οι θάμνοι όπως η Αρμπαρόριζα , το Δενδρολίβανο, το γνωστό Φασκόμηλο, η διμορφωθήκη και η Βερβένα. Είναι χαμηλοί θάμνοι που γεμίζουν πολύ εύκολα και γρήγορα τις γωνιές σε έναν κήπο με λίγο νερό και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

ΒΓΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΩ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΑΣ….ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ….ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

AVANT GARDEN: www.avantgarden.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΠΙΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *