“Λαγός” βγήκε από το θέμα με τις αρβύλες! Τι ανακάλυψαν ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΣ κι έγιναν πύραυλοι!

Πραγματικό “λαγό” έβγαλε το θέμα με τις αρβύλες στο στρατό, που ανέδειξε το Onalert. Και για να είμαστε δίκαιοι , τον “λαγό” ξετρύπωσε ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, με “συνεργό” τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά.

Τι διαπιστώθηκε; Ότι μια ολοκαίνουρια γερμανική μηχανή που διαθέτει το εργοστάσιο 700 ΣΕ και μπορεί να παράγει 984 ζευγάρια αρβύλες “νέας τεχνολογίας” προς 35 ευρώ το ζεύγος,μένει …σε αχρησία!!! Κι έτσι συνεχίζουμε να παρέχουμε στους στρατιώτες και στους στρατιωτικούς μας άθλιας ποιότητας άρβυλα που μας κοστίζουν πάνω από 75 ευρώ το κάθε ζευγάρι!!! Μόνο στην Ελλάδα …

Η ιστορία έχει τεράστιο ενδιαφέρον και θα έμενε στο “σκοτάδι” αν δεν υπήρχαν τα “παράπονα” για τα “αμερικανικά άρβυλα” που προτιμά να φορά ο Α/ΓΕΣ κι αν δεν επέστρεφε στη θέση του ΥΦΕΘΑ ο Καλαματιανός Γιάννης Λαμπρόπουλος που την ήξερε από την αρχή!

Το 2006 ο Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι πάλι ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση Καραμανλή. Μαζί με τον τότε Α/ΓΕΣ Νίκο Ντούβα , επισκέπτονται φυλάκια στον Έβρο . Βρέχει πολύ και ο ΥΦΕΘΑ βλέπει τα “καταπονημένα” άρβυλα ενός στρατιώτη. Τον ρωτά αν περνάει νερό από το άρβυλο και η απάντηση είναι καταφατική. Στα ίδια χάλια όλο το προσωπικό που συνάντησε.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Λαμπρόπουλος έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να βρεθεί άμεσα λύση για να παίρνει το προσωπικό “άρβυλα της προκοπής”.
Γίνεται έρευνα αγοράς και εντοπίζεται η καλύτερη μηχανή για παραγωγή. “Μερσεντές στην κατηγορία της”, όπως είπαν στον Λαμπρόπουλο. Κόστος αγοράς 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Γίνονται οι σχετικοί υπολογισμοί, η αγορά κρίνεται συμφέρουσα με την απόσβεση που θα έκανε και γίνεται η παραγγελία.

Η κυβέρνηση Καραμανλή πέφτει , ο Λαμπρόπουλος δεν είναι πια ΥΦΕΘΑ και η σύγχρονη μηχανή έρχεται στο 700 ΣΕ προς μεγάλη ικανοποίηση των εργαζομένων που πιστεύουν ότι το εργοστάσιο θα πάρει πάνω του και δεν θα κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας τους.

Εδώ όμως είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε, που λέει κι ο Σαββόπουλος. Η νέα μηχανή έβαζε στην άκρη την παλιά που με το ζόρι παρήγαγε 200 ζευγάρια άθλια άρβυλα. Και αυτό δεν άρεσε σ΄ όσους είχαν κι έχουν συμφέρον να εξακολουθήσει να δουλεύει το 700 ΣΕ με την παλιά μηχανή κι ας φοράνε διαλυμένα άρβυλα οι στρατιώτες και οι στρατιωτικοί μας!

Ποια ήταν η γελοία αφορμή που βρήκε το “σύστημα” για να βγάλει “άχρηστη”…την “Μερσεντές”; Ένα από τα τρία “ρομποτάκια” που διαθέτει για να διορθώνουν μικροατέλειες στα παραγόμενα άρβυλα παρουσίασε ασήμαντο πρόβλημα. Τα άλλα δύο δούλευαν κανονικότατα. Προσοχή! Και κανένα “ρομποτάκι” να μην δούλευε , τις μικροατέλειες θα μπορούσε να τις διορθώνει και το προσωπικό του εργοστασίου! Κι όμως μ΄ αυτή την απίθανη δικαιολογία κάποιοι κατόρθωσαν από το 2010 ως και σήμερα να κρατήσουν εκτός λειτουργίας την γερμανική μηχανή και να θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του 700 ΣΕ αλλά και την υγεία και γιατί όχι την άνεση του στρατιωτικού προσωπικού!

Όταν προέκυψε το θέμα του Onalert με τα άρβυλα του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά, ομολογούμε ότι κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αναγνώστες ,οι στρατιωτικοί κατά κύριο λόγο. Η ανταπόκριση του κόσμου κινητοποίησε και τον Α/ΓΕΣ ο οποίος μέσω του επιτελείου του μας είχε ενημερώσει ότι “σύντομα όλοι θα φοράνε άρβυλα, ανάλογης ποιότητας μ΄ αυτά του Αρχηγού”. Ο Α/ΓΕΣ είχε ήδη συζητήσει με τον Λαμπρόπουλο που πλέον είχε επιστρέψει στη θέση του ΥΦΕΘΑ ,είχε ενημερωθεί για τα “μαύρα μας τα χάλια” και στο θέμα των αρβυλών κι είχε γίνει…πύραυλος!

Το θέμα έχει τώρα ως εξής:

Ο Λαμπρόπουλος έχει δώσει σαφέστατες εντολές για άμεση ενεργοποίηση της μηχανής που θα παράγει τα “νέας τεχνολογίας” άρβυλα . Εντολές που έχουν φθάσει σ΄ ολους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως σ΄ αυτούς που είχαν κατορθώσει να βάλουν σε κατάσταση αχρησίας τη μηχανή του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ! Έχουν εντοπιστεί…

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *