«Να κριθεί με επιείκεια ο Νίκος Ζήγρας»

«Δεν τήρησε την ομερτά» τόνισε στην αγόρευσή του ο συνήγορός του…

Ο Νίκος Ζήγρας «δεν τήρησε την Ομερτά» είπε στην αγόρευση του στο δικαστήριο για τις «παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου» ο συνήγορός του, ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές να κρίνουν με επιείκεια τον εντολέα του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, τόνισε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος, εξαδέλφος και επί σειρά ετών «έμπιστος» του πρώην υπουργού, όχι μόνο βοήθησε τη Δικαιοσύνη, αλλά προέτρεψε και τον ίδιο τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλο να τον ακολουθήσει στην απόφαση του και «να μιλήσει».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ήταν επιλογή τους με τον εντολέα του να μην ακολουθήσουν τους «κανόνες που ακολουθούν κατηγορούμενοι σε δίκες της Μαφίας». Ο κ. Γκαρίπης τόνισε πως ο Νίκος Ζήγρας «δεν τήρησε την Ομερτά, αλλά είπε στον κ. Τσοχατζόπουλο “φέρσου σαν άντρας, φέρσου σαν ηλικιωμένος,φέρσου σαν Έλληνας”..»

Κατά την άποψη του συνηγόρου, η συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, ενώπιον του ανακριτή, υπήρξε καθοριστική για την εξιχνίαση της παράνομης δράσης του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και της δράσης του προφυλακισμένου, από χθες το βράδυ, πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο κ. Γκαρίπης -αφού επεσήμανε στο δικαστήριο ότι «τον προδότη δεν τον συμπαθεί κανείς»- ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει με επιείκεια τον Νίκο Ζήγρα και να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό για τη στάση που τήρησε.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δευτέρου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, κ. Μάριου Ξανθόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του ασκούσε τα καθήκοντά της ως λογίστρια, χωρίς να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων

«Γιατί να αποδοθεί στην Λαμπροπούλου γνώση, όταν δεν υπήρξε ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού. Δεν υπηρέτησε ποτέ μαζί του σε κανένα υπουργικό θώκο, δεν πήγε ποτέ μαζί του κανένα ταξίδι, δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματά του» υποστήριξε ο συνήγορος.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *