Σε υψηλό πέντε μηνών ο χρυσός

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου έκλεισε στη Νέα Υόρκη καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke επανέλαβε σε ομιλία του πως η κεντρική τράπεζα είναι….
έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα εάν χρειαστεί.

Στην ομιλία του στο συνέδριο στο Jackson Hole, ο Bernanke απέφυγε να δεσμευτεί για την ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων ωστόσο αναφερόμενος στις προηγούμενες παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας μέσω αγορών κρατικών ομολόγων για την ενίσχυση της οικονομίας σημείωσε ότι τα προγράμματα έφεραν αποτελέσματα “παρέχοντας ουσιαστική στήριξη” στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως η ποσοτική χαλάρωση ενισχύει τις πληθωριστικές προσδοκίες γεγονός που αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό, ο οποίος θεωρείται αντιστάθμισμα στη μείωση της αξίας του χρήματος.
Όσον αφορά τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ο χρυσός Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,8%, ή 30,5 δολ., στα 1.687,6 δολ. καταγράφοντας άνοδο 0,9% στην εβδομάδα.

Για το μήνα Αύγουστο ο χρυσός σημείωσε άνοδο 4,5% η οποία είναι η μεγαλύτερη από το 10,8% του Ιανουαρίου.
Το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε σε υψηλό τεσσάρων μηνών ολοκληρώνοντας στα 31,442 δολ. με άνοδο 3,3%. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 3% ενώ σε μηνιαία βάση πάνω από 12%.

Ο χαλκός, επίσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε 0,3% κλείνοντας στα 3,46 δολ. έχοντας πτώση στην εβδομάδα 0,6% και κέρδη στο μήνα πάνω από 1%.

Το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,1% στα 629,4 δολ. έχοντας πτώση στην εβδομάδα 3,5% και κέρδη στο μήνα σχεδόν 7%.

Τέλος, η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε στα 1.537,3 δολ. με άνοδο 2,2% έχοντας πτώση στην εβδομάδα 1% και κέρδη στο μήνα πάνω από 8%.

Πηγή:capital

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *