Απειρία ή σκοπιμότητα και προδοσία;

Απειρία ή σκοπιμότητα και προδοσία;
Το νέο μνημόνιο είναι εδώ, τα νέα σκληρά μέτρα, σκληρότερα από τα προηγούμενα…
(συγνώμη μεταρρυθμίσεις είναι, όχι σκληρά μέτρα λιτότητας) , έρχονται να διαλύσουν την Ελλάδα να διαλύσουν την ζωή μας. Μέτρα λοιπόν περικοπών τα οποία ψηφίζονται απρόσκοπτα από την Ελληνική βουλή , ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες και με τις ευλογίες της αντιπολίτευσης, χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσαν να τα περάσουν όπως όλοι γνωρίζουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μάθουμε και να αναλύσουμε το γιατί φθάσαμε εδώ στο 3ο μνημόνιο, φθάσαμε από λάθη και παραλήψεις; Φθάσαμε στο 3ο μνημόνιο γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ναρκοθετήσει την διαδρομή της διαπραγμάτευσης; Φθάσαμε ως εδώ γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της Ελλάδας και του λαού; Το βέβαιο είναι ότι το μέλλον και η τύχη του Ελληνικού λαού καταστρέφεται; Την κατάσταση στην Ελλάδα την γνωρίζουμε την ζούμε, επίσης γνωρίζουμε την επικείμενη επιδείνωση της ζωής μας αλλά και τους κινδύνους για την εθνική ανεξαρτησία που η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας επιφύλαξε.
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα πρωθυπουργό μας επιφύλαξαν αυτό το μέλλον; Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα ότι το καταστροφικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων τα οποία οι δανειστές δημιούργησαν. Άλλωστε δεν ήταν άγνωστες οι δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν. Προεκλογικά, τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο ίδιος ο Τσίπρας ξεκάθαρα είχαν δηλώσει ότι, θα είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενα. Μας διαβεβαίωναν ότι θα είναι έτοιμοι για σκληρή διαπραγμάτευση, ότι θα είναι έτοιμοι για την παραμονή μας στο ευρώ ή για την έξοδό μας από το ευρώ. Αργότερα άλλαξε η φρασεολογία στο θέμα αυτό και έγινε: Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι ούτε να σκεφτούμε, την πιθανή έξοδο από το ευρώ.
Μας υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερα και μας γέμισαν με ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα προχωρούσαν σε φορο-ελαφρύνσεις προς τους οικονομικά ασθενέστερους, ότι θα καταργήσουν αμέσως τον ΕΝΦΙΑ και ότι θα εισάγουν αμέσως εισοδηματικά κριτήρια ότι θα επαναφέρουν τους απολυμένους κλπ
Μας είπαν ότι θα είναι έτοιμοι για πολλά, ακόμα για την πλήρη ρήξη με τους εταίρους – -δανειστές – τοκογλύφους. Αν αναλύσουμε όμως τα τεκταινόμενα αυτής της 6μηνης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα καταλάβουμε εύκολα πως ότι συνέβη δεν μπορεί παρά να ήταν προ-συνεννοημένο, ήταν προαποφασισμένο και ο Τσίπρας δεν οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση γιατί δεν είχε άλλη διέξοδο. Ο Πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου συνειδητά και έχοντας πλήρη επίγνωση που οδηγεί τη χώρα και τον λαό στην πλήρη εξόντωση. Ποιες ήταν οι ενέργειες ή οι σκόπιμες παραλήψεις που οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό;
1ο Γνώριζαν και προεκλογικά έλεγαν, ότι θα αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο της εξόδου από την ευρωζώνη, αλλά δεν προετοιμάστηκαν ούτε κατά το ελάχιστο, που σημαίνει ότι έκαναν διαφορετικούς σχεδιασμούς, δεν προέβησαν σε καμία απολύτως προετοιμασία γι’ αυτό το ενδεχόμενο, άρα είχαν προαποφασίσει την εξέλιξη, αντίθετα διαλαλούσαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τον Ελληνικό λαό για αυτό το ενδεχόμενο και έκαναν πρόβες στο, «ναι σε όλα».
2ο Με το παραπάνω ενδεχόμενο, της εξόδου από το ευρώ, γιατί άδειασαν όλα τα χρηματικά δημόσια αποθέματα πληρώνοντας τους δανειστές; Γνωρίζοντας βέβαια ότι με τον τρόπο αυτό θα αποδυνάμωναν την ρευστότητα εντός της Ελλάδας. Επίσης γνωρίζοντας ότι η ΕΚΤ έχει την δυνατότητα να επιβάλλει Capital controls, έπρεπε να προετοιμαστούν για να το αντιμετωπίσουν, διοχετεύοντας τα δισεκατομμύρια που βιάστηκαν να τα διώξουν πληρώνοντας βιαστικά τους δανειστές-εκβιαστές και χωρίς ακόμα να έχουν ιδέα περί εξέλιξης της διαπραγμάτευσης.

Συμπέρασμα: Οι μάσκες έπεσαν, το θέατρο του παραλόγου τέλειωσε και ξεκινά η συνέχεια μίας τραγωδίας, αυτής που άφησαν οι Σαμαροβενιζέλοπαπανδρέου, της τραγωδίας της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Το νέο μνημόνιο της εθνικής μειοδοσίας, της μεγάλης αριστερής προδοσίας είναι εδώ, να το χαιρόμαστε.

VALKORM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *