Με επιταγμένους οδηγούς ο καθαρισμός της Αττικής

Λύση αποτυχίας των ιδιωτών αλλά και της αξιοποίησης του στρατού συνιστά η χθεσινή εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους οδηγούς των απορριμματοφόρων αλλά και όλα τα φορτηγά της Περιφέρειας για να καθαρίσουν το….
λεκανοπέδιο από την κόπρο του Αυγεία.

Ο εφιάλτης των σκουπιδιών κυκλώνει την κυβέρνηση στην χειρότερη συγκυρία και την πιο δύσκολη από πολιτικής και οικονομικής άποψης εβδομάδα, με τους εργαζόμενους στο δήμο της Αθήνας να επιμένουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η απόφαση για την επίταξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και ισχύει από τις επτά το πρωί της Τρίτης, προβλέποντας την επιστράτευση των απορριμματοφόρων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Τα φύλλα επίταξης ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και αφορούν μόνο τα οχήματα της Αττικής.
Όπως είχε σημειώσει το protothema.gr από χθες, ο όγκος των απορριμμάτων που στοιβάζονται σήμερα στο λεκανοπέδιο είναι πολύ μεγάλος (περί τους 30.000 τόνους) γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την αποκομιδή τους από τα λιγοστά ιδιωτικά οχήματα και φορτηγά.

Πρόχειρο όμως αποδείχτηκε το σχέδιο της κυβέρνησης και για την συμβολή του στρατού στο εγχείρημα, άποψη που είχαν σχηματίσει στρατιωτικοί κύκλοι από την πρώτη στιγμή της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών να αξιοποιήσει τα στρατευμένα νιάτα.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *