ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΑ ΊΜΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Νέα Ίμια στήνουν μεθοδικά οι Τούρκοι με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, υπό την απαράδεκτη και επικίνδυνη ανοχή τns ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου και του εκλεκτού του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα!

Η τουρκική στρατηγική, επαναλαμβάνουμε μεθοδικά αλλά αποφασιστικά, «ξεδιπλώνεται» με τη σαφέστατη άρνηση να δεχτεί η Τουρκία ότι το Καστελλόριζο έχει, σύμφωνα με το….
διεθνές δίκαιο, και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Μάλιστα αυτήν τη στρατηγική ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου είχε το θράσος να την υπογραμμίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή ίου στην Ελλάδα, ενώπιον του έλληνα συναδέλφου του Δρούτσα ο οποίος τον αντιμετώπισε από αμήχανα έως και απαράδεκτα.

Προφανώς ο κ. Δρούτσας έχει την άποψη ότι η τούρκικη επιθετικότητα και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας αντιμετωπίζε­ται με… δενδροφύτευση στο Κα­στελλόριζο!

Όχι πως είναι κακή η δεντροφύτευση το αντίθετο, αλλά υπάρχουν κι άλλες κινήσεις τις οποίες ο ΥΠΕΞ αποφεύγει, αποθρασύνοντας έτσι την τούρκικη επιθετικότητα, προφανώς και επειδή ο πρωθυπουργός του, ο Γ. Παπανδρέ­ου, του απαγορεύει να πράξει τα δέοντα….

Είναι δε χαρακτηριστικό τns στρατηγικής του κατευνασμού που ακλουθούν πιστά Παπανδρέου και Δρούτσας, μιας στρατηγικά επικίνδυνα και απαράδεκτης, και το γεγονός ότι:

Αρνούνται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ και το αρνούνται ακριβώς για να μη… δυσαρεστήσουν την Τουρκία και μάλιστα πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου το ξεκαθάρισε και στον κύπριο Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια, ότι δεν προτίθεται στο ορατό μέλλον να το πράξει!

Μια επιλογή, επισημαίνουμε, επικίνδυνη, αφού αποθρασύνει την Τουρκία η οποία θέλει να «νομιμοποιήσει» τις βλέψεις της ποντάροντας ακριβώς και στην ΑΤΟΛΜΙΑ της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, αφού αν έκανε αυτό που δικαιούται, αυτόματα θα αναγνώριζε, και την ΑΟΖ του Καστελλόριζου και θα την οριοθετούσε…

Έτσι, τονίζουμε, ευνοούνται τα τετελεσμένα που η Τουρκία θέλει να επιβάλει απειλώντας εμμέσως και με νέο casus belli, έπειτα απ’ αυτό με το οποίο απειλεί αν η Ελλάδα, επίσης ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της, επεκτείνει τα χωρικά ms ύδατα στα 12μίλια.

Με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά διευκολύνεται η Τουρκία, που βάζει νέες φωτιές στο Αιγαίο, ενώ η «κοσμοπολίτικη» πολιτική του Παπανδρέου και του Δρούτσα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πολιτική-φιάσκο, πολιτική επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια!

Αντί να ανοίξει τα μάτια της η κυβέρνηση και να διακηρύξει αποφασιστικά ότι δεν θα ανεχτεί πλέον γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν θα ανεχτεί νέα Ίμια, με την πολιτική τns ανοίγει την όρεξη τns Τουρκίας και οδηγεί σε εθνικά επικίνδυνες επιλογές!

Στρατηγική… Ιμίων!

Το μόνο που απομένει είναι να… ευχαριστήσει ο Γιώργος και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να ταυτοποιηθεί εντελώς η πολιτική του με του Σημίτη αμέσως μετά την κρίση των

Ιμίων στρατηγική κατευνασμού και απεμπόλησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι ίδια και απαράλλαχτη. Και, τονίζουμε, επικίνδυνη !

Και η παραπάνω εκτίμηση εδράζεται και στον απαράδεκτο τρόπο που αντέδρασε, μάλλον… που δεν αντέδρασε, η κυβέρνηση Παπανδρέου – Δρούτσα στην πρόσφατη πειρατεία που έκανε η τουρκική κυβέρνηση (διότι περί πειρατείας επρόκειτο) στην περιοχή του Κα­στελλόριζου, προκειμένου ακριβά» να κάνει ας διεκδικήσεις της ντε φάκτο αποδεκτές!

Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «ΕΧPLORA», που εκτελούσε έρευνες για λογαριασμό ιταλικών και ισραηλιτικών συμφερόντων ανοιχτά της Κάσου, παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό, αν και σαφώς βρισκόταν σε ελληνική περιοχή και είχε λάβει σχετική άδεια απ’ τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα η Τουρκία εξέδωσε παράνομα ναυτική αγγελία (NAVTEX) μετά την αντίστοιχη ελληνική. Και ανάγκασε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος να ζητήσει την άδεια και των τουρκικών αρχών, πράγμα που έκανε!

Η κυβέρνηση κατ’ αρχάς προσπάθησε να αποσιωπήσει αυτό το απαράδεκτο και επικίνδυνο γεγονός, που στην ουσία σηματοδοτούσε μια πρόκληση αντίστοιχη αυτής των Ιμίων!

Όταν δεν το κατέφερε, απέκρυψε σκόπιμα, σκοπιμότητα, ότι το ιταλικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε τελικά την άδεια και των τουρκικών αρχών!

Κοιμόντουσαν στο ΥΠΕΞ επί 16 ημέρες!

Ύστερα από νέες αποκαλύψεις και μάλιστα προερχόμενες από τον υπουργό Άμυνας Β. Βενιζέλο, το ΥΠΕΞ διά στόματος τns αναπληρωτού Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου παραδέχτηκε πως η ενέργεια του ιταλικού σκάφους έγινε γνωστή στο ελληνικό ΥΠΕΞ στις 28 Μαρτίου, δηλαδή μετά 16 ημέρες!

Και παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Δρούτσας παραμένει ακόμα στη θέση του! Ναι, παραμένει στη θέση του, ενώ αν διέθετε και ίχνος έστω πολιτικής ευθιξίας θα έπρεπε πάραυτα να πάει σπίτι του !

Προφανώς τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Δρούτσας ποντάρουν στη σκόπιμη και αντεθνική αποσιώπηση του όλου θέματος απ’ τη μεγάλη πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!

Μόνο που εκτός απ’ τα ΜΜΕ τns παραπληροφόρησης, υπάρχει κι ο ελληνικός λαός, που θα αποδώσει τα του Καίσαρος…

Γεγονός είναι ότι αυτή η στρατηγική του κατευνασμού μάλλον φέρνει πιο κοντά μια ενδεχόμενη κρίση, παρά την αποτρέπει. Και αυτό το λέει και η εμπειρία των Ιμίων.

Γεγονός είναι ακόμα ότι η ευθύνη του τραγικού πολιτικά υπουργού Εξωτερικών είναι πρωτίστως ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Mix. Ιγνατίου, με άρθρο του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στις 27 Μάρτη, υπογραμμίζει ότι:

– Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρού­τσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε!

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι όσο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση, προκλητικά και επικίνδυνα αρνούνται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ. τόσο θα κινδυνεύουμε να πάμε σε νέο επεισόδιο τύπου Ιμίων.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι εθνικά απαράδεκτη!

http://nationalpride.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι΄αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.

    Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.

    Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.

    Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.
    ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ "ΟΙΚΟΠΕΔΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΑ ΚΟΚΑΛΟ.
    ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ(ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ(ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ)
    ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΟΖ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΟΖ
    ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    «ΣΆΜΑ ΤΈΕ ΣΕΕΜΩΝ ΑΠΊΞΕΕΙ ΕΣ ΣΥΜΩΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΟΛΈΞΩΜΕΝ ΟΛΕΤΈΕΡΑΣ ΣΙΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΕ ΔΑΪΝΟΥΣ ΕΞΑΣΤΡΙΣΘΈΝΤΑΣ ΕΞ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΙΝΩΝ ΥΦ’ ΕΕΓΈΤΑΝ ΣΙΩΝ – ΣΈΝΤΙΟΥ».

    FROM THE ORBIT OF PLANET SATURN INTERPLANETARY SIGNAL OF PLANETARY SECURITY TOWARDS PLANET EARTH._ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

    DVD: ΚΕΙΜΕΝΑ Ο.Ε.Α.- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΩΡΑ!!!

    ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ

    Ο.Ε.Α. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ – G.H.REES TOP URGENT ΤΕLEGRAM SIGNAL TO ISLAMIC COUNTRIES

    G.H.REES TO THE WORLD. COSMIC – ETNA: SECOND ALARM SIGNAL OF START OF THE THIRD WORLD WAR. ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ!!
    ΟΕΑ:13 ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΕΩΣ) ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    TOP URGENT MESSAGE OF NATIONAL SECURITY AFFAIR OF RUSSIA – USA – AND EUROPEAN COMMUNITY (E.U.) IN BRUSSELS BELGIUM, AND TOP URGENT MESSAGE OF PLANETARY SECURITY MATTER TO THE ABOVE THREE GOVERNMENTS:
    ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ο.Ε.Α. – ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ

    Α’ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    http://www.easy-share.com/1903468948/%CE%95%CE%93%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9F%20%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%92%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%A3.rar

    Β΄ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ «ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» «ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ» ΚΑΙ «ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ»
    http://www.easy-share.com/1909139241/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F

    G.H.REES SIGNALS TO THE RUSSIAN GOVERNMENT
    G.H.REES сигналы ПРАВИТЕЛЬСТВА РОССИИ
    ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑΠΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ο.Ε.Α.: ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΘΑΝΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 13ΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ

    ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΕΖΟ-ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΡΑ!

    ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΟΧΛΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

    ΠΕΡΙ "ΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ "ΕΨΙΛΟΝ" ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

    ΙΣΡΑΗΛ: Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΣΙΝΑ-ΤΖΕΝΤΑΪ-ΤΖΙΟΥΝΤ-ΙΟΥΔΑ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!! Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΑ ΝΙΜΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Α., ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.

    Οι Έλληνες δυστυχώς είναι ακόμη ζαλισμένοι από τις "πέτρες σφενδόνης" του εβραιομογγόλου Δαυΐδ
    (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ-ΚΡΟΝΙΑΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – ΛΕΒΑΝ & ΛΙΛΙΘ)

    Θ' ΣΗΜΑ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

    "ΝΟΥΣ ΤΕ ΚΑΡΔΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ"

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *