Μήπως πρόκειται για φρενοβλαβή μαζοχισμό;…

Γράφει Μαγια

Κι όμως, στο παραλήρημα του θρασύτατου Μνημονιακού ζεύγους από τη Θεσσαλονίκη, έτειναν…

ευήκοον ους, πέραν της γαλαζοπράσινης συνομοταξίας των κολαούζων, των ανενδοίαστων αξιωματούχων, των νταβατζήδων και των λοιπών Ηρακλειδών του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος και τμήματα της βαρυγκομούσας κοινωνίας.

Όχι μόνο δεν αρνήθηκαν να υποστούν, για άλλη μια φορά, το μαρτύριο μιας φιέστας ωκεάνιας υποκρισίας και γλοιώδους ψεύδους, αλλά έδειξαν να …απολαμβάνουν το νέο σαδιστικό μαστίγωμα, την αυθάδεια της κοροϊδίας και την προσβολή της νοημοσύνης τους.

Φαντασιώθηκαν επενδυτές να συνωστίζονται στα σύνορα, την Ελλάδα να γυρίζει σελίδα, την οικονομία να ξαναγίνεται ανταγωνιστική, το 2014 να είναι έτος ανάκαμψης, τα Μνημόνια σαν «δώρο» των δημίων και τους δήμιους σαν «σωτήρες»!… Ταξίδεψαν (ονειρικά) σε άλλον πλανήτη.

Πρόκειται για φρενοβλαβή μαζοχισμό;

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι ομιλίες Σαμαρά και Βενιζέλου αποδεικνύουν με σκληρό τρόπο, πως η χώρα βρίσκεται στα χέρια, μιας αδίστακτης, εθελόδουλης και διεστραμμένης πολιτικής δράκας, που μοιραία κατασκευάζει, για την επιβίωσή της, νέα ψεύδη και μύθους. Αποτελεί ύβρη ο μύθος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» όταν ο λαός καταστρέφεται, η χώρα ρημάζεται, η νεολαία ακυρώνεται και το μέλλον μαυρίζει.

Και ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα …«παιανίζει» το «φως στο βάθος του τούνελ» οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωζώνης, έχουν φαγωθεί, όλη την εβδομάδα που πέρασε, να μιλάνε για την ανάγκη νέου Μνημονίου.

Καθαρή ήταν η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «Η πιθανή επέκταση του ελληνικού προγράμματος (σ.σ.: και μετά το 2014 που λήγει) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς όρους». Ο Ντράγκι, λέει ευθέως ότι, ετοιμάζεται ήδη το νέο Μνημόνιο που θα επιπέσει εναντίον του ελληνικού λαού. Νέες περικοπές μισθών, νέο φορολογικό γδάρσιμο, ακόμη αγριότερο, νέες μειώσεις των συντάξεων, ακόμη χειρότερη Παιδεία και Υγεία. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής της Ευρωζώνης, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι «είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια, πέρα από το ισχύον πρόγραμμα». Αρα νέα μέτρα, όπως είπε ο Ντράγκι. Στην ίδια γραμμή κινείται εδώ και καιρό ο Β. Σόιμπλε, αφού το χρηματοδοτικό κενό υπολογίζεται στα 11,5 δισεκ.

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα, η οποία μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς σε οικονομική έρημο. Εκτός κι αν ο λαός ο λαός σηκωθεί, αίφνης, από τους καναπέδες και ανατρέψει την κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Προς το παρόν, πάντως, δείχνει να υπομένει καρτερικά τον βιασμό του.

Υ.Γ. Λέγεται ότι, του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει. Ίσως, γιατί όλα τα άλλα μια χαρά τα αποδέχεται…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *