Δειτε πως η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε σε «οπαδό» της έναν Μητροπολίτη

Μια φράση άσχετη με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ήταν αρκετή για να παραποιηθεί από την Χρυσή Αυγή και να εμφανιστεί ως δήλωση στήριξης…

του Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλου προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους άλλους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Λάθος του Μητροπολίτη ή παραποίηση των λόγων του από την Χρυσή αυγή ώστε να εμφανίσει έναν ακόμη άνθρωπο της Εκκλησίας ως υποστηρικτή της; Από τα λόγια του Μητροπολίτη Γλυφάδας πάντως,δεν προκύπτει ότι μιλάει για τη Χρυσή Αυγή και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

Σε δηλώσεις του προς το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι intv, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος, μίλησε για το θέμα των δυσλειτουργιών στοΑσκληπιείο της Βούλας και στις ενέργειες του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τον σημερινό Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Μητροπολίτης περιγράφει την κατάσταση.

Σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρει: «Είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί οι οποίοι δεν έχουν υπουργικές θέσεις ακόμα κι αυτοί χρωστάνε λεφτά στο Κράτος και μερικοί την έχουν γλιτώσει, είναι έξω. Πόσοι πολιτικοί μπήκαν μέσα; Δεν λέω τα ονόματα τους γιατί ξέρετε… Κι εσείς κύριε Υπουργέ και ο λαός ξέρει ποσού είναι από τους πολιτικούς μέσα που έπρεπε να είναι μέσα. Και βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα».

Για τη Χρυσή Αυγή που όπως φαίνεται αναζητά εναγωνίως κοινωνικά ερείσματα η φράση «Και βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα»αναφερόταν στον Νίκο Μιχαλολιάκο!

Στο κείμενο που ανήρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους σημειώνουν μάλιστα πως «Η τοποθέτησή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού και του κλήρου».

Στο απόσπασμα που δημοσιεύει το dogma.gr φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μητροπολίτης μιλά για το νοσοκομείο της περιοχής του.

Το θέμα που ανέδειξε το dogma.gr προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη στο ΔΟΓΜΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) πως ούτε σχολίασε την υπόθεση Μιχαλολιάκου αλλά ούτε είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε η συνέντευξη του Μητροπολίτη με παραπομπή στο συγκεκριμένο σημείο.

Η θέση της Εκκλησίας απέναντι στα γεγονότα γύρω από την Χρυσή Αυγή, έχει προβληματίσει αρκετούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας την μεθεπόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου.

www.dogma.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *