ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Δηλώσεις Προέδρου Gül, Davutoğlu και εκπροσώπου ΥΠΕΞ

Η Τουρκία σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει το αίτημά της από το Ισραήλ για αποζημίωση και συγγνώμη.
Αν και η τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών αντικαταστάθηκε από διάλογο μετά την κίνηση της Τουρκίας να στείλει άμεση βοήθεια στις φωτιές στο Ισραήλ, η Τουρκία εμμένει στα ……
αιτήματά της.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Adana, είπε ότι στάση της Τουρκίας είναι αρκετά ξεκάθαρη.
«Το διεθνές δίκαιο είναι αυτό που λέει το πώς θα διορθωθεί ένα λάθος. Από τη στιγμή που το Ισραήλ είναι μέλος του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να τους δεσμεύει και εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρώτα ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu είχε δηλώσει χθες πως εμμένουμε στα αιτήματά μας και σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Selçuk Ünal αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα για να πει το παρακάτω.
«Μας αδίκησαν στο περιστατικό με το Mavi Marmara. Παραμένουν τα αιτήματά μας».
O Ünal σημείωσε επίσης ότι μετά από τη συνάντηση των δύο πλευρών στη Γενεύη, αυτή τη στιγμή δεν προγραμματίζεται κάποια νέα συνάντηση και πως όσο υπάρχουν εξελίξεις η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται.

newsn.wordpress

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!!!
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

    ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ???ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΟΛΑ OI ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ!!!!!

    COSMO

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Εάν η Τουρκία καταφέρει και πάρει αποζημίωση από το Ισραήλ τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Το βλέπω λίγο δύσκολο. Εάν όμως το καταφέρει τότε για μας, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γιατί αποδεικνύει ότι κάνει, ότι θέλει. και για τα θέματα τα δικά μας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος φταίνε οι άχρηστοι πολιτικοί μας που τόσα χρόνια τα έχουν αφήσει και δεν εχουν κάνει τίποτα (θέματα αιγαίου). και να είναι μονό αυτά? ακλουθούν Θράκη ,Σκόπια ,Αλβανία κλπ. ας ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργα. αφού δεν διεκδικούμε τίποτα ας διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια αυτά που έχουμε και κληρονομήσαμε μετά από θυσίες και αγώνες των προγόνων μας. διαφορετικα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *