Αθώος ο τέταρτος μετανάστης πρώην απεργός πείνας

Με μια πραγματικά γενναία απόφασή του, ο πρόεδρος του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς αθώωσε τον τέταρτο πρώην απεργό πείνας, στην εξ αναβολής δίκη που έγινε σήμερα (Πέμπτη, 28.7.2011). Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις συλληφθέντες μετανάστες που δικάστηκε παρουσία του μάρτυρα κατηγορίας, στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκε το λάπτοπ που…..
κατείχε ο μετανάστης.

Εμφανίστηκε, λοιπόν, ο μάρτυρας, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, διότι βλέπετε είναι… αστυνομικός. Με τις πρώτες, όμως, ερωτήσεις που του έκανε ο πρόεδρος του δικαστήριου, του έφυγε η μαγκιά. Διότι ο ίδιος ουδέποτε είχε καταγγείλει ότι του έκλεψαν κάποιο λάπτοπ. Και ήθελε να μας πείσει ότι οι συνάδελφοί του, διαθέτοντας κάποιες μαντικές ικανότητες, κατάφεραν να βρουν μέσα σε μια ώρα πως υπήρχε κάποιος αστυνομικός, στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο λάπτοπ, το οποίο όμως ουδέποτε είχε καταγγείλει ότι είχε κλαπεί! Βρήκαν, είπε στη συνέχεια, ότι ανήκε σ’ αυτόν, γιατί υπήρχε το όνομά του στο SKYPE. Κλέφτες και κλεπταποδόχος ήταν τόσο αφελείς που δεν έκαναν ένα φορμάτ να τα σβήσουν όλα, αλλά άφησαν τον υπολογιστή όπως ήταν. Και ο… κλεπταποδόχος τον κρέμασε καμαρωτός στην πλάτη του και πήγε στο αεροδρόμιο να ταξιδέψει. Σαν να μην είχε μια βαλίτσα να τον κρύψει.

Δεν τον είχαν δασκαλέψει καλά, όμως, τον «παθόντα», γιατί στην κατάθεση που υποτίθεται ότι έδωσε στους συναδέλφους του στο αεροδρόμιο, ανέφερε ότι το λάπτοπ αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες του που υπήρχαν στο εσωτερικό του. Λέξη δεν είχε πει για SKYPE. Διάβασαν στη συνέχεια τις καταγγελίες και του είπαν να πει για το SKYPE. Για μια φορά, ακόμη αποδείχτηκε πως ούτε μια σκευωρία της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν.

Από τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης κατέθεσαν τελικά μόνο οι Πέτρος Γιώτης και Γεράσιμος Λιόντος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών, στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου, στο αξιακό του σύστημα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε αυτή η σκευωρία. Από το παζάρι μπορεί ν’ αγοράσει κανείς ένα σωρό μεταχειρισμένα πράγματα, είπαν, δεν είναι δυνατόν όταν το κάνει αυτό ένας μετανάστης να βαφτίζεται κλεπταποδόχος. Ούτε είναι δυνατόν να παραδίδεται λάπτοπ στον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του, χωρίς να γίνεται το στοιχειώδες και πανεύκολο, η ταυτοποίησή του μέσω του σειριακού αριθμού που κάθε λάπτοπ φέρει.

Η συνήγορος Αννυ Παπαρούσσου δεν χρειάστηκε καν να αγορεύσει, μετά την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, μολονότι στο ίδιο της το ύφος φαινόταν ότι το έκανε από υποχρέωση και όχι επειδή το πίστευε! Η σκευωρία είχε καταρρεύσει και ο πρόεδρος ανακοίνωσε αμέσως την αθώωση του κατηγορούμενου, που πνίγηκε στη συνέχεια στις αγκαλιές των συντρόφων του και των αλληλέγγυων, ενώ ο αστυνομικός μάρτυρας αποχωρούσε φωνάζοντας προκλητικά «να τους χαίρεστε»!

Μετά την αθώωση αυτή φαίνεται καθαρά ότι η καταδίκη των δύο άλλων πρώην απεργών πείνας από προηγούμενο δικαστήριο (η πρόεδρος του οποίου ήταν στο ακροατήριο και παρακολουθούσε νευρική ειδικά αυτή τη δίκη!!!) ήταν μια ενέργεια σκοπιμότητας, η οποία θα ανατραπεί, όταν γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

http://www.eksegersi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *