Σχόλιο για την αντίδραση ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού στην προτροπή παραίτησης από τον κ. Σπίρτζη προς τα στελέχη της ΕΕΤΤ

Παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες μια υπέρμετρη στήριξη τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το… Ποτάμι (αναμένεται και από ΝΔ…) προς την ηγεσία της ΕΕΤΤ, μέσω ανακοινώσεων, με
αφορμή την προτροπή προς παραίτηση τν στελεχών της ΕΕΤΤ από τον Αναπλ. Υπουργό κ. Σπίρτζη. Τόσο η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Ποταμιού αναφέρονται στα περ ανεξαρτησίας της εν λόγω αρχής.

Να τους θυμίσουμε ωστόσο, γιατί μάλλον ξεχνούν, πως η παρούσα ηγεσία διορίστηκε λίγο πριν την διεξαγωγή του “αδιάβλητου” διαγωνισμού, που χάρισε το σύνολο των υχνοτήτων εθνικής εμβέλειας της ψηφιακής τηλεόρασης σε ένα και μόνο πάροχο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτός ήταν άλλωστε ο κύριος λόγος της τοποθέτησης του νέου τότε αντιπροέδρου της αρχής κ. Ν. Π., ο οποίος είχε αναλάβει προσωπικά την μελέτη της νέας ΚΥΑ 42800/ΦΕΚ2704/5.10.2012 από τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά την απομάκρυνση από την τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, της ομάδα των καθηγητών κ. Κανάτα – Κωνσταντίνου πυ είχε αρχικά επιφορτιστεί με το έργο τη συγκεκριμένης μελέτης. Η νέα ΚΥΑ λοιπόν προέκυψε σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων! μετά την αγαστή συνεργασία Γενικής γραμματείας του Υπουργείου Μεταφορών (βλέπε Ν. Π.) και της Digea. Mails της εποχής εκείνης ποδεικνύουν την ορθότητα των όσων αναφέονται: “…Στη συνέχεια της ημέρας θα σας στείλω και τα υπόλοιπα allotment και το τελικο xls τροποποιημένο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις σας.Επόμενο βήμα είναι η επαλήθεση των SFN (που έχει ήδη ξεκινήσει από Νίκο (Ν. Π.) και Β. (Digea)) και το τελικό template με τα στοιχεία κάθε κέντρου εκπομπής…..” “…Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχω ενσωματώσει το δίκτυο των 155 επιλεγμένων κέντρων κπομπής στο χάρτη της χώρας του λογισμικού ATDI ICS Telecom, με τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά και θα το στείλω στον Β. (βλ. Digea) γα περαιτέρω επεξεργασία…” Έργο του ιδίου στελέχους είναι και η δραματική μείωη των σημείων εκπομπής (155) που θα υποχρεωθεί να εγκαταστήσει ο υποψήφιος πάροχος ικτύου (βλ. Digea). Η επιλογή αυτή, απαλλάσει σκανδαλωδώς τον πάροχο από την υποχρέωσ πλήρους πληθυσμιακής κάλυψης, ενώ μετακυλίει την υποχρέωση αυτή στους δήμους τη χώρας.

Σαν δεύτερος λόγος τοποθέτησης τυ νέου τότε αντιπροέδρου στην ηγεσία της ΕΕΤΤ μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα, η άρτι αξιολόγησή του για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε την βραδιά του μαύρο της 11/6/2013. Ήταν εκείνος που ανέλαβε προσπικά να κατεβάσει τους διακόπτες σε Υμηττό και Πάρνηθα με συνοδούς τους άνδρες των ΜΑΤ και την βίαιη απομάκρυνση των εργαζομένων των κέντρων εκπομπής της ΕΡΤ που εργάζονταν ως όφειλαν μέχρι την στιγμή αυή.

Μην αναφέρω την “διαβούλευση” που προηγήθηκε του διαγωνισμού για την ανάδειξη του πάροχου δικτύου και ακολούθησε το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αυτά καταδεικνύουν κύριοι που σας άγγιξαν τις ευαίσθητες δημοκρατικές σας κεραίες, πως η Αρχή τελικά δεν είναι και τόσο ανξάρτητη ως οφείλει. Αφήστε λοιπόν κ. του ΑΣΟΚ στην άκρη την υπεράσπιση του σάπιου συστήματος που δημιουργήσατε τόσα χρόνια και εσεις κ. του Ποταμιού αποδείξτε ότι θέλετε πραγματικά την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας τέτοιων Αρχών και θεσμών όπως η ΕΕΤΤ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *