ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΞΗ: Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ

“Κινδυνεύουν Πατρίδα και Ορθοδοξία”

“Η Ρωσία διεκδικεί κάποια δικαιώματα που άλλοτε δεν τα είχε” ήταν το σχόλιο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου σήμερα στην…..

πρωινή εκομπή του ΣΚΑΙ αναφορικά με τη Σύναξη των Ορθοδόξων στο Φανάρι.

Μίλησε ακόμη για την τρόικα και την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στον κ. Τσίπρα κα ιστα περι αθεϊας αυτού, καλώντας τον να διευκρινίσει αν πιστεύει και τι, παρατηρώντας πάντως πως ουδείς είναι υποχεωμένος να δηλώνει τι πιστεύει.

Αναφέρθηκε καi στην επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γκάουκ και τόνισε πως ο ρόλος του είναι τυπικός” “Δεν έχουν δικαίωμα οι πρόεδροι να πουν θα σας αποζημιώσουμε. Δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα. Η Μέρκελ θα πρέπει να το πει” σημείωσε σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Συμπλήρωσε πάντως πως “όσα κι αν μας δώσουν δεν μπορούν να ξεπληρώσουν την οφειλή. Θα μπορούσαν όμως οι Γερμανοί να δίνουν σταδιακά ένα πόσο”

Για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη ΜΠουτάρη είπε πως δείχνει καλή διάθεση στις σχέσεις με τη Μητρόπολη, ενώ για το προ μηνών ανακύψαν θέμα με τις απειλές που δεχόταν διευκρίνισε πως δεν απαιτεί πρόσωπα ασφαλείας να τον φυλάνε. “Δε φοβάμαι τίποτα, Μόνο τον Θεό” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή όπως είπε “τα βιωτικά θέματα σκεπάζουν το πνεύμα αφοσίωσης σε Πατρίδα και Ορθοδοξία. Και τα κινδυνεύουν…”

agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *