Ο Σαμαράς δεν θα χρειαστεί Αλογοσκούφη

Η απεργία των δημοσιογράφων δεν επέτρεψε στο «θέμα Αλογοσκούφη» να λάβει τις διαστάσεις που θα έπαιρνε υπό κανονικές συνθήκες ειδησεογραφίας. Έτσι, σχολιάστηκε ελάχιστα, άνοιξε ωστόσο ένα παράθυρο στη μνήμη, και αποτέλεσε αφορμή για να αναρωτηθεί κανείς…

Ένας πολιτικός που γνωρίζει ο ίδιος οικονομία, και δεν έχει άμεση ανάγκη την παρουσία και τις συμβουλές τεχνοκρατών, προφανώς και θα είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των….
αντιπάλων του, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, με την Ελλάδα να παλεύει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ένας τέτοιος πολιτικός αρχηγός, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «διάβασε» από την αρχή σωστά τις αρνητικές διαστάσεις του Μνημονίου, και τις επιπτώσεις που θα είχε για την οικονομία και την κοινωνία. Παρουσίασε στο Ζάππειο ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις, και ετοιμάζεται να το ξανακάνει, ως αντίβαρο στην εθνική μιζέρια που σκορπίζει στο σύνολο της κοινωνίας, η πολιτική της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, δια χειρός Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σηκώνει στους ώμους του το βάρος της ευθύνης μιας «εναλλακτικής πρότασης», που είναι εξαιρετικά πιθανό σε μερικούς μήνες να κληθεί να αντικαταστήσει την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι γνωρίζει ο ίδιος, πρωτογενώς, οικονομία, διασφαλίζει ότι δεν θα χρειαστεί έναν δικό του… Αλογοσκούφη. Θα έχει ο ίδιος άμεση αντίληψη των δημοσιονομικών μεγεθών, και έτσι θα διευκολύνεται στο να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, στον κατάλληλο χρόνο.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *