Τελευταία Νέα

Σερβία. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τόμισλαβ Νίκολιτς, διέκοψε την απεργία πείνας

Ο ηγέτης του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, τερμάτισε εχθές την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από εννέα ημέρες χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει οποιαδήποτε υπόσχεση εκ μέρους των αρχών για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, όπως επιθυμούσε.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, 59 ετών, βγήκε εχθές το πρωί από το νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί πριν από……
μία εβδομάδα, και πήγε σε μια θρησκευτική λειτουργία, με την ευκαιρία του Πάσχα των ορθοδόξων, όπου “έφαγε ένα αυγό”, τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο την απεργία πείνας, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Σερβικού Κόμματος της Προόδου (SNS, εθνικιστική δεξιά), ο Βλάντιμιρ Μπόζοβιτς.

Η σκηνή έλαβε χώρα στην παρουσία του πατριάρχη της ορθόδοξης σερβικής Εκκλησίας, Ειρηναίου, ο οποίος είχε προτρέψει πολλές φορές τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, που δηλώνει βαθιά πιστός, να διακόψει το κίνημά του, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Νίκολιτς απέφυγε επιμελώς τους δημοσιογράφους εγκαταλείποντας το κτίριο.

Ο Νίκολιτς είχε προκαλέσει έκπληξη και αμηχανία στην πολιτική τάξη όταν ανακοίνωσε, στις 16 Απριλίου, ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να αναγκάσει τη σερβική κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *