Αφαίρεση χειρουργικών επεμβάσεων από το βρετανικό ΕΣΥ

Με ανοικτή της επιστολή, που δημοσιεύθηκε σήμερα στον Guardian, η Βρετανική Ομοσπονδία των Συλλόγων Χειρουργικών Ειδικοτήτων (FSSA) κατηγορεί τα Ταμεία Ασφάλισης ότι στο πλαίσιο των οικονομικών περικοπών έχουν περιορίσει την κάλυψη πολλών συνηθισμένων τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν, βάσει καταλόγων, ως «χαμηλής κλινικής αποτελεσματικότητας» ή «χαμηλής αξίας» με αποτέλεσμα οι ασθενείς να….
παραμένουν με τη βλάβη, το τραύμα ή την αναπηρία ή και να στερούνται τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους στο πλαίσιο της ειδικής νόσου που αντιμετωπίζουν…

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τεκμηρίωση αυτών των καταλόγων είναι ελλιπής και η κατάρτιση τους έχει γίνει χωρίς τη συμμετοχή των χειρουργών. Ωστόσο, βάσει αυτών των καταλόγων, τα Ταμεία αρνούνται ή καθυστερούν την πρόσβαση των ασφαλισμένων ασθενών σε χειρουργικές επεμβάσεις όπως η πλαστική κήλης, οι αρθροπλαστικές, οι επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, η αφαίρεση καταρράκτη, η αμυγδαλεκτομή, η χολοκυστεκτομή, οι φρονιμίτες, οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις και οι κιρσοί. Ορισμένα Ταμεία περιορίζουν και τον αριθμό των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε υστερεκτομή ή καισαρική.

Την επιστολή υπογράφουν οι Βρετανικοί Σύλλογοι των Ορθοπαιδικών, των Ουρολόγων, των Παιδοχειρουργών, των Πλαστικών Χειρουργών, των Στοματογναθοπροσωπικών Χειρουργών, των Καρδιοθωρακοχειρουργών, των Νευροχειρουργών, των Ωτορινολαρυγγολόγων –Χειρουργών Κεφαλής και Τραχήλου και των Γενικών Χειρουργών.

Η Επιστολή
Δ. Τρικεριώτης

http://gnathion.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *