Σκάνδαλο στον ΕΟΤ Πάτρας: Μίζες και παράνομες άδειες σε ξενοδοχεία χωρίς ρεύμα και νερό

Μαγαζί” φαίνεται να έχει γίνει ο ΕΟΤ της Πάτρας με υπαλλήλους και επιχειρηματίες να ωφελούνται τα μέγιστα.
Παρανομίες και μίζες συνθέτουν το πάζλ δραστηριοτήτων συγκεκριμένων υπαλλήλων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα “Κόσμος της Πάτρας”…
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, “αποκορύφωμα των όσων συμβαίνουν στο βασίλειο του ΕΟΤ στην Δυτική Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο ξενοδοχειακή μονάδα στην Ηλεία βρέθηκε μέσα από μπαράζ περίεργων και παράτυπων πράξεων, όχι μόνο να εξασφαλίσει τη λειτουργία της, αλλά και να επιχορηγηθεί με το ποσό του 1.200.000€.


Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο ΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από μπαράζ καταγγελιών και αποκαλύψεων, στο κόλπο ενέχονται πέντε υπάλληλοι της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού Δυτικής Ελλάδος του ΕΟΤ και βαρύνονται με αδικήματα που εμπίπτουν του ποινικού κώδικα, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ενώ για συγκεκριμένα πρόσωπα (γυναίκα) γίνεται και αναφορά ακόμα και για σύναψη …διαπροσωπικών σχέσεων με σκοπό το ίδιο όφελος.

Όλα αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ξενοδοχειακή μονάδα στην Ηλεία, έλαβε ειδικό σήμα λειτουργίας, με σπρώξιμο συγκεκριμένων υπαλλήλων, λαμβάνοντας μάλιστα και επιχορήγηση 1.200.000€.

Για να συμβεί αυτό αλλοιώθηκαν ημερομηνίες κατά τις οποίες εμφανίζεται να λειτουργεί η μονάδα, ενώ δεν απασχολούσε ούτε μισό υπάλληλο, με αποκορύφωμα το γεγονός, πως για την περίοδο που με την βοήθεια υπαλλήλων το ξενοδοχείο έγινε αποδεκτό πως λειτουργούσε, αυτό δεν είχε καν ρεύμα, καθώς δεν υπήρχε σύνδεση από τη ΔΕΗ.

Το ξενοδοχείο φάντασμα το οποίο πήρε σήμα και επιχορήγηση και παραμένει ακόμα σε λειτουργία, αντί για δρόμο πρόσβασης που απαιτείται έχει δασικό δρόμο, ενώ πουθενά στα χαρτιά δεν υπάρχει βεβαίωση από την οποία να προκύπτει πως υδροδοτείται νόμιμα.

Τα απίστευτα συμβαίνουν σε ότι αφορά στο φάκελο έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης, όπου συμβαίνει το απίστευτο. Δεν υπάρχει στο σχετικό φάκελο η αρχική έγκριση της.


Αποκορύφωμα της παρανομίας αποτελούν τα όσα αφορούν στον τρόπο χορήγησης του ειδικού σήματος λειτουργίας, όπου εμφανίζεται η παγκόσμια πρωτοτυπία, μια ξενοδοχειακή μονάδα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να μην έχει καν υποβάλει αίτημα για να περάσει επιθεώρηση προκειμένου να πάρει σήμα αλλά αυτό να τις δίδεται.

Από τα στοιχεία της έρευνας του “Κόσμου” προκύπτει πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πήρε άδεια χωρίς καν να χει πυρασφάλεια.

Η παρανομία των υπαλλήλων του ΕΟΤ στην περιοχή και η εξυπηρέτηση που έκαναν συγκεκριμένοι από αυτούς, δεν έχει τέλος, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα στην οποία εμπλέκεται ως ιδιοκτήτης γνωστός γιατρός, πήρε σήμα λειτουργίας πριν καν εγκριθούν οι κλίνες.

Για όλα αυτά πέντε υπάλληλοι του ΕΟΤ που υπηρετούν στην Πάτρα παραπέμπονται στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για μια μόνιμη υπάλληλο η οποία έκανε αυτοψίες – πτυχιούχος τεχνολογικής εκπαίδευσης – η οποία παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα και σωρεία άλλων ειδικών νόμων, λόγω της αρχικής γραφής, επιμέλειας των σχεδίων και των μελετών που κατατέθηκαν για θεώρηση στην περιφέρεια τουρισμού Δυτικής Ελλάδος.

Η ίδια υπάλληλος παραπέμπεται για αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, εντός και εκτός υπηρεσίας καθώς εκμεταλλεύτηκε τη θέση της, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ενώ φέρεται (σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ) να σύναψε …στενές κοινωνικές σχέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα, με αφορμή τον χειρισμό θεμάτων της αρμοδιότητάς της.

Επίσης παραπέμπεται μια προϊσταμένη του ΕΟΤ στην περιοχή για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, για παράβαση της αρχής της αμεροληψίας, για αμέλεια, αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά της.

Στην ίδια λίστα των εν δυνάμει επίορκων υπαλλήλων του ΕΟΤ στην Πάτρα, συμπεριλαμβάνεται και ένας υπάλληλος Ιδιωτικού Δικαίου, για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, μια μόνιμη υπάλληλος του ΕΟΤ για αμέλεια, όπως και ένας ακόμα υπάλληλος επίσης για αμέλεια”.

Πηγή: “Κόσμος της Πάτρας”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *