Το Μνημόνιο πλήττει και την εκκλησία

Τον πρωθυπουργό σκοπεύει να επισκεφτεί αμέσως μετά το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να συζητήσουν… , σύμφωνα με πληροφορίες, δύο θέματα: πρώτο, για το μισθολόγιο των κληρικών που κι αυτοί πλήττονται απ΄ το μνημόνιο. Και δεύτερο αν το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τους μισθούς τους, γιατί πολλά ακούγονται κι έχουν θορυβήσει τους κληρικούς… Για το πρώτο ζήτημα κάποια θετική εξέλιξη δεν…..
μπορεί να υπάρξει, ούτε φυσικά κάποια εξαίρεση. Το γιαταγάνι της Τρόικας «ξύρισε» και θα ξυρίζει» τους μισθούς των κληρικών, όπως κάνουν οι τροικανοί, ελέω σοσιαλιστικής κυβέρνησης, μ΄ όλους τους εργαζόμενους. Για το δεύτερο μάλλον θα τα βρούνε γιατί το τελευταίο που θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να βγουν στους δρόμους και οι παπάδες… Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ανακοινώσει στον πρωθυπουργό, όπως έχει δημοσίως δεσμευτεί, ότι η εκκλησία έχει αποφασίσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της σε συνεργασία με την πολιτεία έτσι ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση.

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

25 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Den yparxei kanenas logos na plironontai oi klirikoi apo to ypourgeio idiaitera se afti tin krisi pou pernaei i xora! Mia erotisi plironoun kai forous kai asfalistika tameia? Ta mavra pou pairnoun apo gamous, vaftisia,kidies, mnimosina kai pagkaria pote tha forologithoun? Edo kovontai misthoi kai syntakseis! Apoteloun kai oi klirikoi meros tou eniaiou dimosiou misthologiou?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η εκκλησια και ο τζογος δεν πληττονται ευκολα.
    Παντα θα υπαρχουν απελπισμενα κορόιδα να αφηνουν τον οβολο τους.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    10.26 ελαβαν χωρα ανομιες οταν επικρατησε ο χριστιανισμος, αλλά ο Κυριος δεν διδαξε φανατισμο και υποχρεωτικη πιστη απο ολους. αλλο το δογμα, αλλο οι φορεις διδασκαλιας του. ελπιζω να συμφωνεις αγαπητε. χρονια σου πολλα
    ενας απλος χριστιανος

    Reply
  5. Ανώνυμος

    9:49 αμ δεν ειναι ετσι απλε χριστιανε. Ο χριστιανισμος σημερα θετει στην διακριτικη ευχερεια του καθενος να πιστεψει γιατι δεν μπορει να επιβληθει με τη βια οπως στην αρχη του. Λιγη ιστορια αν διαβαζες δεν θα εβλαπτε.

    Reply
  6. vomoloxius

    Tώρα πού τό σκέφτομαι,κακώς αφαιρέθηκε τό θρήσκευμα από τίς ταυτότητες!!Τί γράφει η ταυτότητα;;Χριστιανός ορθόδοδος!!είσαι καί φαίνεσε!!Πλήρωνε!!!καί νά μήν πουλάς μούρη μέ τά χρήματα τών φορολογούμενων..

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΄΄ΠΟΛΙΤΙΚΑ΄΄… ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΙ …. ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ…..ΕΦΙΑΛΤΗΣ.. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΣ!! ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ…ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!…ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ……..ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Τι θου Κυριε φυλακην τω στοματι σου ρε μαλακα,ετσι σου εμαθε η κκλησια σου να γαμας και να δερνεις.Ποιον υπερασπιζεις ρε ηλιθιε τον Θεο η αυτους τους Θεομπαιχτες, βλακα του κερατα.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Οι ιερείς μεταφέρθηκαν στο ασφαλιστικό ταμείο των εκπαιδευτικών εδώ και λίγους μήνες. Συνεπώς από εκεί θα παίρνουν τις συντάξεις τους. Όμως δεν μετέφεραν και τα αποθεματικά του δικού τους ταμείου… ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥΣ;;;;;

    Reply
  10. Ανώνυμος

    μη βγαζετε φανατισμο με το να καταφερεστε υπερ ή εναντιον της θρησκειας. ο χριστιανισμος θετει στη διακριτικη ευχερεια του καθενα αν θελει να πιστευει. οσοι πιστευετε μην τα βαζετε με τους υπολοιπους και οι λοιποι μην κρινετε οσους πιστευουν. καλη ανασταση αδερφια συνανθρωποι και χρονια πολλα σε εσας και στις οικογενειες σας.
    ενας απλος χριστιανος

    Reply
  11. Ανώνυμος

    κατω τα χερια απο την εκλησια ………………………………………………………για την καρτα του πολιτη ποτε θα συζητησης ιερωνυμε με τον παπανδρεου; ποτε θα ενημερωσησ το ποιμνοιο σου; …………………………….9,26 συμφωνο μαζι σου.

    Reply
  12. 19 Απριλίου 2011 9:21 μ.μ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΕΓΩ ΘΑ ΡΟΥΦΑΓΑ ΤΣ ΑΡΧΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ RODERIKΕ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    επιτελους για ολους εμας τους υπολοιπους που δεν πιστευουμε σε θρησκειες Η σε αυτους που δεν ειναι Χριστιανοι να μην ειμαστε αναγκασμενοι να πληρωνουμε κατι που δεν εχουμε επιλεξει…ολες οι "εκκλησιες" να πληρωνονται με δωρεες απο ολους εσας τους πιστους
    απλα ομορφα και ωραια

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Τόσα χρόνια σας γαμούν και σας δέρνουν οι πολιτικοί και εσείς τα βάζετε με την εκκλησία μας.
    ΠΌΣΟ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ……….

    θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ 9:14 μ.μ. ΕΓΩ ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ RODERIKΕ

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Άπιστοι νεοέλληνες.
    Η θρησκεία σας φταίει τώρα?
    Εξαιτίας σας ο θεός μας εγκατέλειψε και τώρα ζούμε την εποχή του θηρίου.

    Μετανοείτε πριν να είναι πολύ αργά.

    Reply
  17. RODERIKOS

    ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ
    ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

    ΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠ ΑΥΤΟ ???

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *