Παγιδευμένο πακέτο στον αρχι-εφοριακό της Ιταλίας

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη συλλογή των φόρων στην Ιταλία τραυματίστηκε σήμερα στη Ρώμη από την έκρηξη ενός παγιδευμένου πακέτου, δύο ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που απετράπη κατά του επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Ιταλοί αναρχικοί.
Οι ιταλικές αρχές άρχισαν έρευνα για «επίθεση με τρομοκρατικά κίνητρα». Το…
παγιδευμένο πακέτο, το οποίο έφτασε ταχυδρομικώς, «εξερράγη όταν το άνοιξε ο διευθυντής. Αυτός τραυματίστηκε στο χέρι και το αυτί», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ρώμης.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη του στον 50χρονο διευθυντή της υπηρεσίας συλλογής των φόρων στην Ιταλία, Μάρκο Κουτσάνια, που τραυματίστηκε.
Το παγιδευμένο πακέτο προοριζόταν προσωπικά γι’ αυτόν, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «H Equitalia έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στους νόμους. Είναι μια ουσιαστική υπηρεσία για τη λειτουργία του κράτους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες και στις οικογένειές τους», προσθέτει ο Μόντι σε ανακοίνωσή του.
Η Equitalia είναι μια δημόσια εταιρεία, το 51% της οποίας κατέχει η ιταλική φορολογική αρχή και το 49% η Inps, ο ιταλικός οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.
Για τον δήμαρχο της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, η σημερινή επίθεση είναι μια «τρομοκρατική απόπειρα εκμετάλλευσης των θυσιών που πρέπει να κάνει η Ιταλία για να βγει από την κρίση».
Την Τετάρτη εντοπίστηκε εγκαίρως μια παγιδευμένη επιστολή, η οποία περιείχε επικίνδυνη εκρηκτική ουσία και η οποία προοριζόταν για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ιταλική οργάνωση FAI (Federazione Anarchica Informale).

http://voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *