Σφόδρα ενοχλημένος ο Γιούνκερ με Τσίπρα! Τι απαντά το Μαξίμου

Σφόδρα ενοχλημένος είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν απάντησε στο τηλέφωνο στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν έκλεισε ραντεβού μαζί του.

Την ώρα που πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη οριστεί νέο ραντεβού των δύο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως οι λόγοι είναι ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία για τις 11 το πρωί του Σαββάτου , 12 ώρα Ελλάδας, με τον κ. Γιούνκερ, ωστόσο, ο πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν το δέχθηκε.

«Δεν έχει υπάρξει καμία νέα εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε», ανέφερε στο πρακτορείο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε, ωστόσο, να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι πραγματικοί λόγοι είναι πως ο Γιούνκερ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην αποπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ και το γεγονός ότι ο Τσίπρας ενημέρωσε την ελληνική Βουλή, χωρίς να το γνωρίζουν οι εταίροι, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του Τσίπρα «προκλητική».

«Ο Τσίπρας ισορρόπησε ανάμεσα στην αγανάκτηση και τη σιγουριά ότι μια συμφωνία είναι “πιο κοντά από ποτέ” για να μείνει η χώρα του στο ευρώ», αναφέρει το πρακτορείο, ενώ παραθέτει ξανά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της ΕΕ ο οποίος τονίζει πως στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι «εν μέρει είναι θέατρο», αλλά «δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο σε κάθε σκηνή του δράματος».

Η απάντηση του Μαξίμου

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου που έλεγε ότι η παραφιλολογία συνεχίζεται. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας το απόγευμα του Σαββάτου και σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά αλλά και να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξαιτίας της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή.

Αναφερόμενη στην πηγή της ΕΕ, που φέρεται να έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση τονίζει χαρακτηριστικά πως μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!…-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια των θεσμών.

Κομισιόν: Υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ με έμμεσο τρόπο απάντησε ότι οι δύο πλευρές δεν μίλησαν χωρίς να εξηγεί τους λόγους.
Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής κι αν ναι γιατί δεν μίλησαν, η κ. Αντρέεβα απάντησε:
“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *