ΟΒΑ Ένα νέο πείραμα με συνταγή αποτυχίας

Ένας απόστρατος ΕΜΘ που έχει βιώσει πράγματα και καταστάσεις, λέει αλήθειες. Θα τον ακούσει κανείς;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εθν. Άμυνας
Σεβαστοί κ. Αρχηγοί Επιτελείων

Διαβάζουμε στον ηλ. τύπο τις τελευταίες μέρες, για την….

πρόθεση της πολιτείας για πρόσληψη αριθμού ΟΒΑ με 3ετη σύμβαση και δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5 έτη!! Ένα ακόμα λάθος; Επί λαθών; Αλήθεια τα τελευταία 28 χρόνια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έβγαλε κάποια συμπεράσματα από άλλα πειράματα που έκανε με τέτοιου είδους θεσμούς;

Κάποιοι δημιούργησαν πριν από πολλά χρόνια τους ΟΠΥ!! Μια γενιά στρατιωτικών με αβέβαιο μέλλον, με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, μια στρατιά στρατιωτικών χωρίς ίχνος επαγγελματικών δικαιωμάτων!!! Που για να σταθούν επαγγελματικά μέσα στο χώρο που ετάχθησαν να υπηρετήσουν, αγωνιστήκαν πάρα πολύ, αντιμετωπίζοντας χιλιάδες δυσκολίες και διακρίσεις!! Μετά συνέχισαν το λάθος αυτό, με τους ΕΠΥ!!! Στα πρότυπα του προηγούμενου λάθους!!! Μετά από αρκετά χρόνια το λάθος αυτό συνεχίστηκε με τους ΕΠΟΠ!! Σήμερα διαβλέπουμε το έγκλημα αυτό να συνεχίζεται με την προκήρυξη πρόσληψης ΟΒΑ!!! Επειδή προβλέπουμε ,την δημιουργία άλλης ακόμα μιας ομάδας “αδικημένων”, μιας κατηγορίας συμβασιούχων, χωρίς μέλλον και εργασιακά δικαιώματα, καταδικάζουμε την πρόσληψη άλλης μιας στρατιάς συμβασιούχων στον Ε.Σ., μιας ακόμα στρατιάς αδικημένων, με μελλοντικά επαγγελματικά και εργασιακά προβλήματα!!! Σαν ΕΜΘ απόστρατοι είμαστε καμένοι από τέτοιες τακτικές!!! Τα ζήσαμε στο πετσί μας σαν εν ενεργεία, τα ζούμε και σαν απόστρατοι πλέον! Ζήσαμε την αβεβαιότητα, την απαξίωση, τις διακρίσεις, την ανύπαρκτη επαγγελματική κατοχύρωση, τα ανύπαρκτα δικαιώματα!! Κάποιοι μάλλον δεν θέλουν υπερήφανους στρατιωτικούς άλλα θέλουν σκλάβους, δούλους και όμηρους !!! Αν θέλετε πραγματικά αύξηση του αριθμού των υπαξιωματικών, ας τους προσλάβετε με αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές!! Όχι άλλη μια γένια χωρίς μέλλον, χωρίς δικαιώματα και υπόληψη!!! Αλήθεια η πρόσληψη τους τι έχει να προσφέρει σε αυτήν την πατρίδα που δοκιμάζεται σκληρά, και πληρώνει τα λάθη των προηγούμενων; Τα λάθη επαναλαμβάνονται τελικά; Αν υπάρχει ανάγκη προσλήψεως ΜΟΝΟ από οπλίτες και όχι από υπαξκούς, ας προκηρύξετε θέσεις οπλιτών, με συγκεκριμένα καθήκοντα, αριθμό υπηρεσιών, ασφαλιστικά, υγειονομικά, μισθολογικά και βαθμολογικά δικαιώματα, θεσμοθετημένα με νόμο!!! Αν η υπηρεσία επιθυμεί οπλίτες τότε η λύση είναι η πρόσληψη οπλιτών με σύμβαση 20ετους παραμονής στις ΕΔ και δικαίωμα σύνταξης μετά την 20ετια!!!

Με αρχική δημιουργία Στρατιωτικής Σχολής Επαγγελματιών Οπλιτών μονοετούς η διετούς φοίτησης, στα πρότυπα της Σχολής Μόνιμων Υπαξκων!!! Μόνο έτσι η νεολαία της πατρίδας μας, (μια νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία) θα αγκαλιάσει το νέο θεσμό!! Μόνο έτσι οι μελλοντικοί Διοικητές των μονάδων μας, θα νοιώθουν ότι διοικούν επαγγελματίες και όχι βιαίως στρατολογημένες!!! Μόνο έτσι ο Ελληνικός Στρατός θα είναι η επαγγελματική λύση για όλους τους νέους που αγαπούν την πατρίδα τους και που απαιτούν να υπηρετήσουν σε ένα σύνθρονο στρατό με δομές του 21ου αιώνα!!

Μην κάνετε λοιπόν αξιοσέβαστοι κύριοι τα ίδια λάθη που έκαναν οι προκάτοχοι σας κατά το παρελθον, εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων!!! Βάλτε τις βάσεις για έναν στρατό που αρμόζει στην χωρά μας!!!

Μετά τιμής

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΠΗΓΗ: greekarmyalert.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *