Τελευταία Νέα

Ανοικτή σε «λογικές βελτιώσεις» στο φόρο ακινήτων εμφανίζεται η κυβέρνηση

Στο «διαμορφωμένο πλαίσιο» του «όχι νέα μέτρα» επέμειναν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα. …

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο νέο γύρο των διαβουλεύσεων με την τρόικα, που αρχίζει τη Δευτέρα. Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, η γραμμή είναι ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. «Είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά στο φόρο ακινήτων, η κυβέρνηση -μετά και τις πολλαπλές αντιδράσεις βουλευτών- εμφανίζεται ανοιχτή σε βελτιώσεις, αρκεί να είναι σε λογικό πλαίσιο και να διατηρείται η διευρυμένη φορολογική βάση. Ανώτατη κυβερνητική πηγή φέρεται να είπε ότι αποσύρθηκε η φορολόγηση σε στάνες, θερμοκήπια και βοηθητικές εγκαταστάσεις αγροτικών εκτάσεων «επειδή δεν είχε κανένα δημοσιονομικό όφελος».

«Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας» είπε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των βουλευτών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία». «Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι «άνετοι και ωραίοι» και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική» πρόσθεσε.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν δύο συσκέψεις, για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αντίστοιχα. «Και θα γίνει σειρά συσκέψεων και για όλα τα άλλα θέματα συνεχώς ώσπου να κλείσουν» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. Σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και να δούμε όλη την ατζέντα».
Πηγή in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *