Γιάννης Πανούσης: Διαλύω τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς ! ! !

«Αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους
διαλύσω», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Realnews» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.  Ο ίδιος, εξάλλου, τάσσεται εκ νέου υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ’, σημειώνοντας πως δεν ωφελούν σε τίποτα.

«Το ερώτημα είναι ποιος ελέγχει τις υπάρχουσες φυλακές. Τις φυλακές τύπου Β’, όπου υπάρχουν σκληροί εγκληματίες, οι καταδικασμένοι για νεοτρομοκρατία, ποιοι τις ελέγχουν; Αυτοί ελέγχουν τους φύλακες ή οι φύλακες ελέγχουν αυτούς; Το κράτος, δηλαδή, ελέγχει την τρομοκρατία ή η τρομοκρατία το κράτος;», αναρωτιέται ο κ. Πανούσης.

Ο υπουργός εκτιμά, επίσης, πως μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στο δρόμο 1.200 – 1.500 αστυνομικοί, που έως τώρα φρουρούσαν δημόσια πρόσωπα. Όπως αναφέρει, οι 700 έχουν επιστρέψει έπειτα από εξέταση των φακέλων, ενώ ακολουθούν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πανούσης διακηρύσσει το τέλος των αποκαλούμενων επιχειρήσεων-«σκούπα», λέγοντας ότι «με τη σκούπα σκουπίζεις σκουπίδια και οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια».

Όσον αφορά την Αριστερά υποστηρίζει πως πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως έχει στρατηγική σκέψη σε πολλά πράγματα και κινείται χωρίς να έχει συμπλέγματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *