ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ την σημερινή ΑΝΤΙ-δραση των Βολιωτών στα κυβερνητικά μέτρα

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ και σήμερα στους δρόμους της φωτιάς αντέδρασαν στα κυβερνητικά μέτρα, κάνοντας πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα, απαλλοτριώνοντας προϊόντα από σούπερ μάρκετς, ώστε να τα στείλουν στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου, πραγματοποιώντας συμβολικές επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ακόμα και συσσίτιο αλληλεγγύης, το οποίο σκοπεύουν να θεσμοθετήσουν…

Ποδαρικό με απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε ο Δεκέμβρης και στον Βόλο, καθώς σήμερα παρέλυσε ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας, επ’ αφορμή της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Κόντρα στα μέτρα λιτότητας, την εφεδρεία στο Δημόσιο αλλά και στα χαράτσια και ο βολιώτικος λαός που απάντησε με δυναμικές κινητοποιήσεις και ειδικότερα με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Οι 3 πορείες, τα συνθήματά τους και οι συμβολικές επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων

Η πρώτη έλαβε χώρα στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου και μετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ, Σωματεία Εργαζομένων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αλλά και μαθητές. Όλοι μαζί κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας δυναμικά και ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.

Λίγο αργότερο, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ την ίδια ώρα συνδικαλιστές, φοιτητές, η Επιτροπή Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και μεγάλο πλήθος πολιτών ξεκινούσε την δική του ανεξάρτητη πορεία προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ αλλα και του ΛΑΟΣ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση Παπαδήμου και κάθε κυβέρνηση τραπεζιτών.

Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές φώναζαν:

«Δεν θέλουμε κυβερνήσεις τραπεζιτών»!

Διασχίζοντας την οδό Ιάσονος και φτάνοντας έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ, διαδήλωσαν έντονα, φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά του κόμματος γενικότερα, όσο και κατά του προέδρου του, Γιώργου Καρατζαφέρη, ειδικότερα. Μάλιστα κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και πέτρες στα τζάμια των γραφείων του κόμματος, κάτι που λίγο αργότερα συνέβη και στην Λεώφορο Δημητριάδος στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Την τιμητική τους είχαν και οι τράπεζες, καθώς οι διαδηλωτές περνώντας από αυτές δεν παρέλειψαν να γράψουν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους τους.

Απαλλοτρίωσεις σε σούπερ μάρκετς, από αλληλέγγυους στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου

Τελειώνοντας οι διαδηλώσεις και ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είχε αποκατασταθεί, κάποιοι από τους διαδηλωτές, κινήθηκαν προς την οδό 2ας Νοεμβρίου, με σκοπό να εισέλθουν σε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετς, όπως και έγινε.

Οι διαδηλωτές απαλλοτρίωσαν προϊόντα από τα δύο υποκαταστήματα, γνωστοποιώντας μέσω προκηρύξεων που πέταξαν και άφησαν στα ταμεία, πως θα σταλούν στους εδώ και ένα μήνα απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Συσσίτια αλληλεγγύης

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί μια νέα πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε σήμερα, μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και απλοί πολίτες, που διοργάνωσε και θα συνεχίσει, συσσίτιο μετά το τέλος της πορείας στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Τα Συσσίτια Αλληλεγγύης θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 14.00 στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ το video που ακολουθεί:

www.e-volos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *