Επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης για Ισπανία ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης για Ισπανία ο εκπρόσωπος του Όλι ΡενΟι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εξετάσουν τόσο το ενδεχόμενο να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος στην Ισπανία για να επιτύχει την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της κάτω από το …
όριο που έχει θεσπίσει η ΕΕ, αλλά και έναν πιο επιεική στόχο για την Μαδρίτη σε ό,τι αφορά το 2012, δήλωσε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της ΕΕ για την Οικονομία Όλι Ρεν.

Η πρόταση είναι η Μαδρίτη να μειώσει το έλλειμμά της στο 6,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της φέτος (από 5,3%), στο 4,5% το 2013 και στο 2,8% το 2014, είπε ο Ο’ Κόνορ.

Η Επιτροπή είχε αφήσει να εννοηθεί τον Μάιο ότι ήταν έτοιμη να εξετάσει την ελαστικοποίηση των προθεσμιών σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των στόχων της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση της Ισπανίας καλείται να αντιμετωπίσει ύφεση και μια τραπεζική κρίση.

Η Μαδρίτη είχε προβεί προηγουμένως στην υπόσχεση να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% το 2013. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν το ζήτημα αύριο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *