Στημένα τα επεισόδια στο Βόλο

Την ώρα που στον ΠΑΟΚ τρίβουνε τα χέρια τους από χαρά για τους τρεις βαθμούς στο Βόλο, την εμφάνιση του Χαλκιά, την επιβεβαίωση για την έφεση που έχει ο Βιεϊρίνια στο σκοράρισμα αλλά και το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης αρχίζει να ξαναθυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, κάποιοι άλλοι, τρίβουνε τα χέρια τους από ικανοποίηση για του δικούς τους λόγους:
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον….
αθλητικό δικαστή με μια αγωνιστική (τουλάχιστον) για τα επεισόδια των οπαδών του με τους αστυνομικούς.

Για να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, όλα αυτά τα περί στημένων και κατεστημένου των Αθηνών που ακούμε τόσα χρόνια, μας έχουν προκαλέσει ανοσία και δεν τα υπολογίζαμε και τόσο πολύ.

Θεωρίες συνομωσίας, σκιές και φαντάσματα, λέγαμε και χαμογελούσαμε ειρωνικά με το Δημήτρη Μπούζα και τόσους μα τόσους άλλους που είχανε την καραμέλα αυτή στο στόμα, μετά από κάθε άσχημη διαιτησία και μια τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Από το περυσινό ματς στο Χαριλάου, όμως, εκεί που η διαιτησία ήτανε στημένη στο τετράγωνο σε βάρος του ΠΑΟΚ και όχι βέβαια από τον Άρη, αλλά για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, εκεί λοιπόν που χάθηκε το πρωτάθλημα, αρχίσαμε ν΄ αλλάζουμε γνώμη, άρδην.

Οι φετινές διαιτησίες στο Καραϊσκάκη, στην Καβάλα, με τον Άρη και την ΑΕΚ στην Τούμπα, ήρθαν ως συνέχεια για να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες συνομωσίας που απορρίπταμε τόσο απαξιωτικά. Το αποκορύφωμα, ήταν το χθεσινό ματς στο Βόλο.

Όχι, εκεί δεν έφταιγε η διαιτησία. Εκεί έφταιγαν τα 50 τσογλάνια που πήγανε να μπούνε με «ντου» στο γήπεδο και η κυρία Αστυνομία που τα πλάκωσε στα δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να γενικευτούν τα επεισόδια μέσα στο γήπεδο που σε λίγα μόνο λεπτά, μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ακόμα και να διακινδυνεύσει, η διεξαγωγή του ματς.

Ποιος ωφελείται απ΄ όλα αυτά; Εντελώς συμπτωματικά, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, που θα παίξει στη ρεβάνς του κυπέλλου στην Τούμπα, σε άδειο γήπεδο. Τι σύμπτωση, ε;

Τι τραγική σύμπτωση. Και κανείς δεν το σκέφτηκε, κανείς από τον ΠΑΟΚ, ως ενδεχόμενο, ώστε να μεριμνήσουν να ΜΗΝ πάρουν εισιτήρια για το φόβο των Ιουδαίων.

Από την άλλη, ο Μπέος που είναι γνωστό τι κολλητηλίκια έχει με το Μαρινάκη, σαν πολύ εύκολα έδωσε εισιτήρια και μάλιστα μερικές… χιλιάδες, ενώ επιπλέον, άνοιξε τα εκδοτήρια, έδωσε εισιτήρια και στο σύνδεσμο του Βόλου και περίμενε με ανοιχτές αγκάλες τον κόσμο της ομάδας;

Μέσα σ΄ όλους αυτούς λοιπόν, βρεθήκανε αυτά τα 50 τσογλάνια, κάνανε ό,τι κάνανε κι έγινε ό,τι έγινε. Ποιος τους είδε όλους αυτούς που ξεκίνησαν τα επεισόδια; Ποιος τους αναγνώρισε έναν προς έναν, φυσιογνωμικά; Ποιος τους ξέρει, απλώς; Ποιος μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ; Κανείς.

Και γιατί να μην ήταν 50 οπαδοί του Ολυμπιακού που κάνανε όλα αυτά για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ; Γιατί να μην είχαν παρεισφρήσει στους γνωστούς αναρχικούς ΠΑΟΚτσήδες που κάνουν «ντου» στην Ττούμπα, εγκάθετοι που προκαλέσανε σκόπιμα τους αστυνομικούς, κι αυτοί αντέδρασαν με τόση ευκολία; Και γιατί να μην είναι εγκάθετος ο αστυνομικός που έριξε το πρώτο χημικό;

Μια θεωρία είναι κι αυτή.

Το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Υπάρχουνε ποδοσφαιριστές που στήνουνε παιχνίδια, δημοσιογράφοι που τα παίρνουνε, οπαδοί που είναι πουλημένα τομάρια, όπως και μπάτσοι επίορκοι.

Μόνο αυθόρμητα δεν ήταν, πάντως, τα χθεσινά επεισόδια. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ήταν στημένα. Η μέθοδος, ήταν το «ντου». Αντιγραφή αυτού που γίνεται στην Τούμπα. Κάποιοι το ήξεραν και το εκμεταλλεύτηκαν…

Απ΄ όλη αυτή την ιστορία, το μόνο που συνάγεται, είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει όπως δείχνουν τα πράγματα χωρίς κόσμο στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ευνοείται, λοιπόν…

Και βέβαια, τα επεισόδια δεν έχουν καμία σχέση με αντίστοιχα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού που αθωώθηκε σε μια περίπτωση, για να μη θεωρηθεί υπότροπος σε μια άλλη. Αυτό, για όσους υποστηρίξουν ότι υπάρχει νομολογία.

Βέβαια, δεν πρέπει να προτρέχουμε. Τι θα γίνει με σιγουριά, κανείς δεν μπορεί να το πει. Διότι όπως λένε και ορισμένοι άλλοι, αυτή είναι η δική τους θεωρία, εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη το οποίο θα είναι ανατρέψιμο στην Τούμπα, θα τιμωρηθεί με βεβαιότητα.

Αν όμως η ομάδα είναι παιδική χαρά στην άμυνα, όπως ήταν στο πρώτο ημίχρονο στο Βόλο, όταν στο διάστημα 22΄-42΄ο Ολυμπιακός έκανε καμιά δεκαριά ευκαιρίες, κι επαναληφθεί το ίδιο στο Καραϊσκάκη, με τη διαφορά ότι εκεί δεν έχουν Μόνχε, Μπρέσκα, Σανκαρέ, Μαρτίν και Καπετάνο για να μην τελειώνουν τις φάσεις, τότε το αποτέλεσμα δε θα δίνει περιθώρια, οπότε μπορεί και να μην τιμωρηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, από κανενός το μυαλό δεν μπορεί να βγει, ότι τα επεισόδια στο Βόλο, δεν ήταν στημένα. Μελετημένα, ήταν, μεθοδευμένα ήταν, με λίγα λόγια καραστημένα…

http://www.baladoros.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ…..ΑΜΑ ΦΑΤΕ 3-4 ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑς ΤΗΜΟΡΙΣΟΥΝ ΑΝ ΕΡΘΕΙ 0-0 ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΙΣΟΥΝ…ΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑ!!!!
    ΡΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΙΣΤΑΙ?????
    ΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    χαχαχχαχαχ ποσο γελειοι θα γινετε ρε……σπανε και καινε οι παοκτζιδες και τους φταιει ο μαρινακης….αχχαχαχαχαχαχα!!!! τι αλλο θα ακουσουμε ρεεεεε!!!!! ρε τι σας δινουν και πεινετε ρεεεεε!!!!
    ελεος ρε ελεος….
    τι να πω…????

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ολα αυτα ρε φιλαρακο τα οργανωσε ο Μαρινακης ,ποσα θελεις να μας τρελανεις ,απο επιστημονικη φαντασια παντως τα πας καλα.Τετοιες μαλακιες λετε και μετα θελετε να δειτε προκοπη!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    αυτο με την διαιτησια δεν ειναι θεμα….ειναι αναθεμα….!!!!
    απλα απο την στιγμη που εγινε επαγκελματικο το σπορ και ρεουν φραγκα….γαματα….!!!! ολεεεεεε
    και αφηστε τα περι ευκαιριας του ολυμπιακου και μπλα μπλα….εχει την ακριβοτερη ομαδα…παιζει καλυτερο τοπι και δεν εχει να φοβηθει καμια ομαδα….απλα !!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    sta 2 teleftaia ektos edras paixnidia tou paok pirame osa eisitiria den pirame sta ypoloipa 7-8 paixnidia tou prwtou gyroy,kai amesws meta paizoume me gavro kai vazelo na doume se poso kairo tha vgei i apofasi pou mallon tha einai express analoga me to apotelesma tis epomenis tetartis.o aris apo to mats me ta trikala sto kypello i apofasi vgike meta apo 2,5 mine me merikes xiliades euro meta to sfaximo tis athinas me ton pao.tyxaio
    provata xipniste oi opadoi einai apo tis megaliteres organwmenes mazes den thelon na ta exoun kala metaxi toys gia na min asxolithoume me politika zitimata oloi mazi energa.
    as skeftoume paoktsides,aektsides kai arianoi gt den erixan tis omades mas ekei pou eprepe me ta xrei pou eixan pro 5etias kai twra??

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Και καποιοι αστυνομικοι που βαλθηκαν να δειξουν πως ειναι πολυ μαγκες και δεν μασανε απο χουλιγκανακια εκ Θεσσαλονικης και τα εκαναν μπουρδελο.
    Δωστε ενα παρασημο στους εκπροσωπους που εκπροσωπουν το κρατος.(τρομαρα σου βλαχοματε)
    Ειδα 10 τουλαχιστον βαθμοφορους εκει, αναρωτιεμαι αν το δεξι τους ξερει τι κανει το αρστερο τους.
    Ετσι χαλασε μια ωραια διαδρομη που ξεκινησε πολυ καλα στα τσιπουραδικα του Βολου.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ο ορισμός του κόμπλεξ σε όλο του το μεγαλείο. Ρε νούμερο αρθρογράφε, πάλι η Αθήνα σου φταίει για τα πρεζόνια σου που πήγαν και σπάσαν-κάψαν?
    Κάτι αλήτες σαν και σένα έχουν χωρίσει την Ελλάδα σε βόριους και νότιους, σε πράσινους και κόκκινους, σε αριστερούς και δεξιούς κτ.λ.
    Άιντε φάε καμμιά μπανάνα πίθηκε μαζί με τα άλλα ζώα ανεξαρτήτου χρώματος.
    Ένας Αεκτζής

    Reply
  8. Ανώνυμος

    αστο μεγαλε δεν πειθεις γιατι ολα αυτα τα πιτσιρικια με κασκολ του ΠΑΟΚ ηταν και καναν ντου για να μπουν χωρις εισιτηριο. Ημουν διπλα και τους εβλεπα και εφαγα χημικα και δακρυγονα. Μεσα στο γηπεδο μπηκαν και καναν βολτες στον αγωνιστικο χωρο και πηραν και ενα πανο απο τους βολιωτες και το πηγαν στο δικο τους πεταλο. Κατι βλαμμενα πιτσιρικια ηταν και οι μπατσοι αντι να τους τουλουμιασουν πεταξαν τα χημικα και καναν το γηπεδο μπουρδελο.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *